Συζήτηση για το παγοδρόμιο στο Άλσος Βεΐκου

NEA , , Updated

Το θέμα του παγοδρομίου στο Άλσος Γαλατσίου επανήλθε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, με αφορμή την πραγματοποίηση του δικαστηρίου στο οποίο δικάζεται το νομικό πρόσωπο του αθλητικού κέντρου για την εγκατάσταση του παγοδρομίου σε δασικό – αναδασωτέο χώρο.      

Τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής ζήτησε να μάθει η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» Ελένη Αυλωνίτη, θέτοντας το θέμα. Ενημέρωσε παράλληλα το Σώμα ότι εδώ και δεκαπέντε ημέρες έχει ζητήσει εγγράφως από την Πρόεδρο του αθλητικού κέντρου να της απαντήσει, χωρίς να το έχει κάνει μέχρι τώρα, πόσα χρήματα κέρδισε ο Δήμος Γαλατσίου από αυτή τη δουλειά.      

«Βάσει της σύμβασης εγκαταστάθηκε επί τρεις μήνες ένα παγοδρόμιο, σερνόμαστε τώρα στα δικαστήρια και θα πληρώσουμε γι’ αυτό, γιατί είναι σε δασικό, αναδασωτέο χώρο, και η σύμβαση έλεγε ότι θα πρέπει να πάρουμε 2.000 Ευρώ. Για μια εγκατάσταση στο παγοδρόμιο που απ’ ότι είδα και εγώ που το είχα επισκεφτεί μερικές φορές, έσφυζε από παιδιά» ανέφερε και πρόσθεσε: «Μιλάμε για πολλά κέρδη που πήρε ο επιχειρηματίας και που δεν ξέρω τι έχει μπει στο Δήμο Γαλατσίου. Προφανώς λοιπόν μέσα σε δέκα πέντε ημέρες θα έπρεπε να είχατε την υποχρέωση να μου απαντήσετε. Και σας ρωτάω: Αν για όλα αυτά σερνόμαστε στα δικαστήρια, γιατί κάνατε κάτι παράνομο και το γνωρίζατε, πάμε στα δικαστήρια και για όλα αυτά, για τρεις μήνες, ενώ ο επιχειρηματίας πρέπει να έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά απ’ αυτή την ιστορία, το έκανε ο Δήμος Γαλατσίου για να κερδίσει 2.000 Ευρώ; Δεν ξέρω τι να πω. Όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού τους άλλα φαντάζονται».

Τις τοποθετήσεις που είχαν γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν το θέμα είχε έρθει προς ψήφιση, υπενθύμισε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Χαραλαμπίδης και κατηγόρησε τη Δημοτική Αρχή ότι με την απόφαση που πήρε και εφάρμοσε, ο Δήμος βρίσκεται στα δικαστήρια. Μ’ ό,τι, όπως τόνισε, μπορεί να σημαίνει αυτό συνολικότερα για το χώρο.  

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κυριάκος Τσίρος υποστήριξε ότι δεν απαγορευόταν η εγκατάσταση παγοδρομίου στην περιοχή, ενώ σχετικά με το τι εισέπραξε ο Δήμος Γαλατσίου, ανέφερε ότι υπάρχουν ορισμένα προβλήματα στο νομικό πρόσωπο, τα οποία και θα επιλυθούν από την καινούργια Πρόεδρο. Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η εγγυητική επιταγή, ποσού 1.000 Ευρώ εισπράχθηκε πρόσφατα. Σημείωσε τέλος ότι το δικαστήριο γίνεται για το κατά πόσο ήταν δασική η έκταση, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο το παγοδρόμιο θα μπορούσε να ξαναγίνει την επόμενη κιόλας ημέρα. 

ΠΗΓΉ: newsta.gr

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει