Όταν το θράσος ξεπερνά κάθε όριο

NEA ,

Καταλαβαίνουν ότι οι μέρες τους τέλειωσαν.

Καταλαβαίνουν ότι το παλιό πεθαίνει.

Και γίνονται πιο θρασείς. Γίνονται πιο επικίνδυνοι, πιο κυνικοί. Ωμοί εκβιαστές.

Άλλοι υπόσχονται διορισμούς. Άλλοι κτυπάνε φιλικά την πλάτη μας και υπόσχονται ρουσφέτια.
Το τίμημα δεν είναι απλά η ψήφος μας. Είναι η ίδια η αξιοπρέπεια μας, η αξιοπρέπεια και η νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού.

 Με «φρέσκες» δίμηνες συμβάσεις των 360 ευρώ το μήνα τριγυρνά ο ίδιος ο δήμαρχος και αναζητά τους «τυχερούς» να τις υπογράψουν μπροστά του. Και αντί να αισθανθεί ντροπή όταν πολίτες σκίζουν μπροστά του τους προτεινόμενους διορισμούς, αυτός αισθάνεται την πλήρη επιβεβαίωση της «ανεξαρτησίας» του και κραδαίνοντας το όπλο των συμβάσεων των ΚΟΙΝΣΕΠ που του χάρισαν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, εξευτελίζει κάθε έννοια δημόσιου δικαίου, εκμεταλλεύεται τον ίδιο τον ανθρώπινο πόνο και ανάγκη.

Και είναι τέτοια η μανία του που δεν  ντράπηκε ακόμα και τα πιο μικρά παιδιά της πόλης να βάλει στο παιχνίδι της ψηφοθηρικής του μανίας.

Καταγγέλθηκε ότι με «εντολή δημάρχου» οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς μοίρασαν προσκλήσεις στους γονείς των παιδιών για να παρακολουθήσουν, κοινή εκδήλωση όλων των παιδικών σταθμών, για τη «γιορτή της μητέρας» παρουσία του κ. Δημάρχου και της αντιδημάρχου κ. Κιτσίνη.

Τους έλειψε φαίνεται ο χρόνος να γυρίσουν αν ήθελαν κάθε παιδικό σταθμό χωριστά και να ακούσουν, σεμνά, τα ποιήματα των παιδιών για τη «γιορτή της μητέρας»..

Δεν τους έλειψε το θράσος να φτιάξουν άλλη μια προεκλογική φιέστα όπου μάλιστα έφτασαν στο σημείο να ευχηθούν σε όλους και ιδίως στους εαυτούς τους «και του χρόνου».

Τους ευχόμαστε με τη σειρά μας: και του χρόνου σπίτια σας.

 

Η οργή να γίνει ελπίδα

Και η ελπίδα πράξη

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει