Δελτίο τύπου από Λαϊκή Συσπείρωση

NEA ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 9 Απρίλη, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Λαϊκης Συσπείρωσης Γαλατσίου για τις εκλογές του ερχόμενου Μαϊου. Στην κατάμεστη αίθουσα παραβρέθηκαν και οι Γαλατσιώτες υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής: Μπάμπης Ασφής, Δημήτρης Διοϊλης και Φώτης Προκόπος.

Στην εκδήλωση, πρώτος πήρε το λόγο ο Χάρης Βουρδουμπάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σημαντική μάχη και συγκεντρώνουμε τα πυρά μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και τους συνδυασμούς τους, στους δήμους και στην περιφέρεια. Πρόκειται για μια εκλογική αναμέτρηση με τρείς κάλπες όμως είναι μάχη ενιαία και ένα το συμπέρασμα που βγαίνει...Ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος που θα ενισχύσει αποφασιστικά τη λαϊκή δύναμη για να βάλει εμπόδια και να αντεπιτεθεί ο λαός, να καταργήσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του, να ανοίξει το δρόμο για να κάνει το κουμάντο σ' αυτό τον τόπο. Ψήφος που θα πιάσει τόπο και για την επόμενη μέρα των εκλογών, για την οποία όλοι μιλάνε ήδη.

           Η ΝΔ μιλά για τη Νέα Ελλάδα που θα έρθει με ανάπτυξη επενδύσεων, την Ελλάδα που ο λαός θα γονατίζει για να πιαστούν οι στόχοι αποπληρωμής του χρέους που δημιούργησε η πλουτοκρατία ή για να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και τα όποια ψίχουλα -κι άμα προκύπτουν αυτά- να εξανεμίζονται την ίδια στιγμή. Η νέα αυτή Ελλάδα δεν χρειάζεται συστάσεις και γνωριμίες, ήδη τη ζούμε με τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια, τα κλειστά μαγαζιά...

Στο Γαλάτσι η πραγματικότητα λέει ότι υπάρχουν σχεδόν 10.000 άνεργοι. Εργατοϋπάλληλοι & συνταξιούχοι που έχουν δει το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά. Αυτοαπασχολούμενοι που ζορίζονται να βγάλουν το μήνα και να καλύψουν ασφαλιστικές εισφορές και χρέη.

Ότι το ΙΚΑ Γαλατσίου αλλά και το 7ο θεραπευτήριο του ΙΚΑ και το ΓΝ Πατησίων, που εξυπηρετούσαν τους Γαλατσιώτες, υπολειτουργούν ή έχουν κλείσει. Ότι τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας και είναι πλέον αφύλακτα μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων. Ότι οι ετήσιες επιχορηγήσεις στις Σχολικές Επιτροπές είναι μειωμένες κατά 33% σε σύγκριση με το 2010. Ότι από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μένουν εκτός κάθε χρόνο δεκάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, ενώ τα τροφεία αυξήθηκαν. Ότι οι εγκαταστάσεις στο Άλσος Βεϊκου λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, στο Παλαί έχει μπει πωλητήριο από την κυβέρνηση.

Δεκάδες εργαζόμενοι έχουν απολυθεί από το Δήμο Γαλατσίου. Μπαλώνονται τρύπες με συμβασιούχους - σύγχρονους δούλους για 2, 5 ή 8 μήνες ή μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων που βαφτίζουν τους υπαλλήλους «επιχειρηματίες». Ότι σήμερα στο σύνολο του προσωπικού, σχεδόν το μισό είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας και με ημερομηνία λήξης. Οι εργαζόμενοι του Γαλατσίου πέρα από τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους πλήρωσαν στο Δήμο για διάφορα τέλη & φόρους, πάνω από 16 εκατ. ευρώ τα τελευταία 4 χρόνια.

Όμως ίδια γεύση θα έχει και η «άλλη Ελλάδα» που διαλαλεί ότι θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή που θα τρέχει στις ίδιες ράγες της ΕΕ, θα αποδέχεται ότι ο λαός πρέπει να πληρώσει το χρέος και ότι οι επενδύσεις των επιχειρηματιών, των «υγιών» λένε, θα σώσουν τάχα το λαό.

Το λέμε καθαρά: στην ανάκαμψη που σχεδιάζουν και περιγράφουν κι οι δυο τους, ο λαός θα είναι χαμένος, θα γνωρίσει νέες θυσίες. Με όποια κυβέρνηση είτε με ΝΔ είτε με ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές, πολιτικές ιστορικές που έχουν τα δυο κόμματα στα κρίσιμα ζητήματα στρατηγικής τους είναι που συγκλίνουν. Δεν θα γυρίσουν πίσω δικαιώματα και κατακτήσεις που λεηλατήθηκαν. Η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη δε θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες των εργαζομένων και του λαού, δε θα λύσει το πρόβλημα της τεράστιας ανεργίας, δε θα επαναφέρει μισθούς, συντάξεις και δικαιώματα.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κρύψουν την ουσία με ανούσιους δικομματικούς καβγάδες στη βουλή. Η αντιπαράθεση τους δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα.

Παρόμοια προσπάθεια αποπροσανατολισμού γίνεται και μπροστά στις δημοτικές εκλογές στο Γαλάτσι και στην περιφέρεια Αττικής. Ο Δήμαρχος εδώ, ο Περιφερειάρχης, συμπράττουν όλα αυτά τα χρόνια σε μια διαχείριση της κρίσης που το κόστος της πληρώνουν οι πολλοί και ευνοούνται οι λίγοι.

Αυτό το μοντέλο στο Γαλάτσι, δεν το υπηρετεί πιστά μόνο ο δήμαρχος κ. Τσίρος. Το υπηρετούν όλοι μαζί οι υποψήφιοι δήμαρχοι των κομμάτων του Ευρωμονόδρομου και της οικονομίας της αγοράς, ανεξαρτήτως χρώματος και αυτοπροσδιορισμού. Ακομμάτιστοι ή αντιμνημονιακοί, όμως όλοι τους υμνητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μεν κ.κ. Μαρκόπουλος, Πρωτονοτάριος, Μαγκανάρης που τώρα εμφανίζονται με την ταμπέλα του «ανεξάρτητου» και του «ικανού και άξιου διαχειριστή», έχουν μακρά θητεία σε κρίσιμα πόστα στο Δήμο Γαλατσίου, ως κομματικά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ως αντιδήμαρχοι όλοι τους στις τελευταίες διοικήσεις και άρα είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση του Δήμου, για τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν, για τα βάρη που έχουν φορτώσει στους Γαλατσιώτες. Ο δε κ. Παναγιώτου, από «ανεξάρτητος» έγινε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και παραπλανά με αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκή διαχείριση της πολιτικής της ΕΕ και της αγοράς των «υγιών επιχειρηματιών». Οι υποψήφιοι δήμαρχοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που στήριξαν τα αντιλαϊκά μέτρα των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων αλλά και τη λειτουργία του Δήμου ως μακριού χεριού και φοροεισπράκτορα του κράτους παρουσιάζονται ότι θα «σώσουν ξανά» τους Γαλατσιώτες, όπως τους «έσωζαν» τόσα χρόνια. Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι θα «λύσει» τα οικονομικά του δήμου με την καλύτερη διαχείριση των φόρων και τελών των Γαλατσιωτών (- δε λέει πουθενά ότι θα τα μειώσει) και με μπόλικο εθελοντισμό. Κάνει προτάσεις «πράσινης ανάπτυξης» και «αυτοδιαχείρισης» που θυμίζουν εξαγγελίες ΠΑΣΟΚ και Γιώργου Παπανδρέου πριν χρόνια οι οποίες μάλιστα δε διαφέρουν σε τίποτα από τις φανφάρες για «πράσινο» ή «ανθρώπινο» Γαλάτσι των άλλων υποψηφίων δημάρχων.

Μπροστά στις εκλογές αυτό που μπορούμε θαρρετά και με καθαρές κουβέντες να πούμε στο λαό είναι το ποια είναι η διέξοδος στη χώρα και το τι μπορούμε να κάνουμε στο Δήμο και την Περιφέρεια. Διέξοδος από την πραγματικότητα που ζούμε υπάρχει. Βρίσκεται στην ενότητα-συμμαχία όλων των εργατοϋπαλλήλων, των ανέργων, των μικροεπαγγελματιών, των νέων και στην πάλη για την ανατροπή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλιακών ομίλων.

Μπορούμε να πάμε ένα βήμα μπροστά. Να καταδικαστούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι υποψήφιοί τους. Να ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ η Λαϊκή Συσπείρωση και στο Δήμο Γαλατσίου με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη & στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θανάση Παφίλη! Να ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ το ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές! Γιατί έτσι θα κάνουμε πιο ισχυρή τη φωνή και τη δύναμή μας.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, το λόγο πήρε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, ο οποίος αφού παρουσίασε το θετικό απολογισμό από τη δράση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων την προηγούμενη περίοδο μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε χαρακτηριστικά: δε μπορεί ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο συνταξιούχος, ο νέος άνθρωπος, να ψηφίζουν το ίδιο κόμμα ή τους ίδιους υποψήφιους με τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες. Είναι προς το συμφέρον όλων μας η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στο Δήμο Γαλατσίου όσο και στην Περιφέρεια Αττικής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από το Γρ. Χαραλαμπίδη των 50 υποψηφίων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου. (επισυνάπτεται η λίστα)

  

Α/α

Επώνυμο

Όνομα

Ιδιότητα (2014)

Θέση στο Κίνημα

1

Αγγελής

Κώστας

Οικοδόμος

Αντιπρόεδρος Παραρτήματος Οικοδόμων Γαλατσίου-Γκύζη-Κυψέλης, Πρόεδρος ΑΟ Κορωνίδα, Δημοτικός Σύμβουλος

2

Αναστασόπουλος

Στάθης

Υδραυλικός

Ταμίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Μέλος ΔΣ Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Αθήνας

3

Αρμενάκα

Ελένη

Συνταξιούχος Φαρμακοποιός

Για χρόνια μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών

4

Δεληγιάννη-Τσουρουνάκη

Βασιλική

Καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ - Σε διαθεσιμότητα

Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Γαλατσίου

5

Βλαχάκης

Γιώργος

ΕΒΕ

 

6

Βουρδουμπάς

Χάρης

Ιδωτ.Υπάλληλος-Οικονομολόγος

 

7

Γαρδούνης

Νίκος

Εργαζόμενος 

Μέλος Σωματείου Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες & την Πληροφορική

8

Γκιόκας

Κώστας

Φοιτητής

στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

9

Γκούλιος

Κώστας

Άνεργος

Επικεφαλής Επιτροπής Ανέργων Γαλατσίου

10

Γουρνάρης

Τάκης

Συνταξιούχος Μεταλλεργάτης

Μέλος ΔΣ Συνταξιούχων ΙΚΑ, Επικεφ.Λαϊκής Επιτροπής

11

Δημητρίου-Βλαχάκη

Κική

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Για χρόνια Διευθύντρια στο 2ο Γυμνάσιο Γαλατσίου

12

Δημητροκάλης

Σωτήρης

Εκπαιδευτικός

Στέλεχος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών

13

Θεοδώση

Θεοδώρα

Εργαζόμενη στην ΕΥΔΑΠ

 

14

Ιμπρίαλος

Μάνθος

Πολιτικός Μηχανικός

Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών

15

Κακαρώνη

Μαρία

Οικιακή Βοηθός

Μέλος του ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Γαλατσίου

16

Καρεκλάς

Γιάννης

Μαθηματικός

Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου

17

Κατημερτζόγλου

Μάγδα

ΙδωτικήΥπάλληλος

Πρόεδρος Συλ. Γυναικών Γαλατσίου

18

Κατσάρας

Νώντας

Φοιτητής Τμήματος Φυσικής

 

19

Κατσώνης

Γιάννης

Συνταξιούχος

Μέλος του ΔΣ της Αθλ.Ενωσης Γαλατσίου

20

Καφαντάρη

Βαγγελιώ

Συνταξιούχος

Μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

21

Κόλλια

Σμάρω

Άνεργη

 

22

Κοντοπίδης

Κυριάκος

Συνταξιούχος Οικοδόμος

 

23

Κορρές

Μίκης (Δημήτρης)

Εργαζόμενος στο Δήμο Ηλιούπολης

Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου

24

Κοσμάς

Δημήτρης

Μεταλλεργάτης

Μέλος ΔΣ Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής

25

Κουφόπουλος

Γιάννης

Εκπαιδευτικός-Ζωγράφος

 

26

Κυπαρίσσης

Αντώνης

Οικονομολόγος Ιδωτ.Υπάλληλος

 

27

Κωτσόβολος

Βασίλης

Εκπαιδευτικός -Μουσικός

 

28

Λαλαδάκης

Μιχάλης

Άνεργος

Μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων ΑΜΕΑ

29

Λεγάκη

Νικολέττα

Άνεργη

 

30

Μαύρου

Ελένη

Ψυχίατρός στο ΓΝ Γεννηματά

Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Γεννηματά, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου

31

Μιμηγιάννη

Αριστέα

Εκπαιδευτικός

 

32

Νάκης

Γιάννης

Συνταξιούχος

Μέλος του ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας

33

Νιαούρη-Κοττή

Μαρία

Συνταξιούχος

Πρόεδρος του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Γαλατσίου

34

Παπαδημητρίου

Χρήστος

Συνταξιούχος

Πρόεδρος του Εξωραϊστικού.Συλλόγου στα Καραγιαννέικα

35

Παπαδοπούλου

Γαλάτεια

Φοιτήτρια

στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπ/μίου Αθηνών

36

Παπαραφίου

Χριστίνα

Συνταξιούχος

Μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, πρώτη εκπρόσωπος του 1ου ΚΑΠΗ Γαλατσίου

37

Πάσουλας

Μανώλης

Μισθωτός Τεχνικός

 

38

Πάσχος

Γιώργος

Υδραυλικός

Μέλος της Επιτροπής κατά των κεραιών, Μέλος του ΔΣ του Εξωραϊστικού Συλλόγου στα Καραγιαννέικα

39

Πετσίνη

Αφροδίτη

Φοιτήτρια

στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας του Πανεπ/μίου Αθήνας

40

Πιτταράς

Ηλίας

Ελεύθερος Επαγγελματίας

 

41

Ρεντίφης

Θανάσης

Άνεργος- Αυτοαπασχολούμενος Αλουμινάς

 

42

Σιαλμάς

Στέφανος

Μισθωτός Τεχνικός

 

43

Σκορδαλή

Μαρία

Φυσικός- Εργαζόμενη στο Φροντιστήριο Έμφαση

 

44

Στάης

Γιάννης

Φαρμακοϋπάλληος

Μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Φάρμακο

45

Τινού

Άννα

Συνταξιούχος

 

46

Τριανταφύλλου

Έυη

ΕΒΕ

Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Αυτοαπασχολουμένων & ΕΒΕ Γαλατσίου

47

Χαϊδεμένος

Μπάμπης

Συνταξιούχος

Αντιστασιακός

48

Χάρος

Παντελής

Οικοδόμος

Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Αγριτών Λέσβου

49

Χατζημανώλη

Βαρβάρα

Άνεργη

Μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου ΔΡΑΣΗ

50

Χρυσικού

Ελένη

Σπουδάστρια

στη Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας

 

 

 

 

 

 

Στοιχεία για τη Σύνθεση του Ψηφοδελτίου

 

 

 

 

 

 

Ήταν στο Ψηφοδέλτιο το 2010

26

 

Νέοι στο Ψηφοδέλτιο που παρουσιάζουμε

24

 

 

 

 

 

 

Ηλικιακή Σύνθεση

 

 

18-30 ετών

22% (11)

 

 

31-40 ετών

10% (5)

 

 

41-55 ετών

42% (21)

 

 

πάνω από 55 ετών

26% (13)

 

 

 

 

 

 

 

Ταξική Σύνθεση

 

 

Εργάτες-Υπάλληλοι

42% (21)

 

 

Άνεργοι

14% (7)

 

 

Αυτοαπασχολούμενοι

10% (5)

 

 

Φοιτητές-Σπουδαστές

10% (5)

 

 

Συνταξιούχοι

24% (12)

 

 

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει