Βράβευση του πρώτου οικολογικού σχολείου στο Γαλάτσι

NEA ,

Tο Σάββατο 15 Μαρτίου σε μια όμορφη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, το 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, το πρώτο Οικολογικό Σχολείο στο Γαλάτσι, βραβεύτηκε με τη σημαία των Οικολογικών Σχολείων.

Η διευθύντρια Μαρία Παπαδημητρίου παρέλαβε τη σημαία εκπροσωπώντας τους εκπαιδευτικούς του σχολείου οι οποίοι πραγματοποιούν από το 2011 σειρά περιβαλλοντικών δράσεων και παρεμβάσεων στα πλαίσια της ένταξης του σχολείου στο δίκτυο των Οικολογικών Σχολείων, ένα Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας που βρίσκεται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.  

Για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων χρειάστηκε η ενεργός συμπαράσταση του Δήμου Γαλατσίου. Κάνοντάς την πράξη υπογράφηκε πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του 7ου Δημοτικού Σχολείου, από τη διευθύντρια κ. Παπαδημητρίου Μαρία, και του Δήμου Γαλατσίου, από την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Σοφία Λεπίδα - Ντάγλα.   

Ο προγραμματισμός πήρε σάρκα και οστά με την πραγματοποίηση σημαντικών έργων στο σχολείο, όπως η σύνδεση με το φυσικό αέριο, η αλλαγή των λαμπτήρων με λιγότερο ενεργοβόρους, η διαμόρφωση του αύλειου χώρου και, το σημαντικότερο, με την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των μαθητών σε περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης αφού τα παιδιά έγιναν φορείς διάδοσης αντιλήψεων και συμπεριφορών με οικολογικό προσανατολισμό. Στενή υπήρξε και η συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου με στόχο την αλλαγή της οικολογικής συμπεριφοράς όλων μέσα στη σχολική κοινότητα.   

Στην τελετή της βράβευσης, ομάδα μαθητών του σχολείου παρουσίασε θεατρικό δρώμενο με περιβαλλοντικές αναφορές υπό τη διδασκαλία της υπεύθυνης της θεατρικής ομάδας του σχολείου «Το Έβδομο» κυρίας Σοφίας Χαλκίδου.

Το Σάββατο 29 Μαρτίου στις 17.30 σε γιορτή που διοργανώνεται στο χώρο του σχολείου θα γίνει μια μικρή παρουσίαση των περιβαλλοντικών δράσεων που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται και θα τιμηθούν όσοι συνέβαλαν στον οικολογικό προσανατολισμό του σχολείου.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει