Το Δημοτικό Συμβούλιο στο Γαλάτσι

NEA ,

Χθες Πέμπτη 6 Μαρτίου διεξήχθη δημοτικό συμβούλιο στο δημαρχειακό μέγαρο στο Γαλάτσι.

3 θέματα προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν και άλλα 2 ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Συγκεκριμένα, το 1ο θέμα που διαβάστηκε ήταν η έκκληση για οικονομική ενίσχυση του τοπικού συλλόγου μπάσκετ ΑΟ Γαλατσίου. Η ομάδα του Γαλατσίου υπέστη τεράστια οικονομική αφαίμαξη διότι αναγκάστηκε να δώσει από την τσέπη της ένα ποσό της τάξεως των 7000€ για να αναπληρώσει τον αθλητικό εξοπλισμό που της έκλεψαν, ενώ είχε τραυματία αθλητή ο οποίος χρειάζεται χειρουργική επέμβαση και τέλος το οικονομικό κόστος για την συμμετοχή της στην Γ' Εθνική Κατηγορία έχει εκτιναχθεί στα ύψη. 

Το 2ο θέμα που αναγνώστηκε αναφερόταν στην ανάγκη ολοκλήρωσης των εργασιών που γίνονταν στο 13ο ολοήμερο νηπιαγωγείο και το 2ο νηπιαγωγείο Γαλατσίου και να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στην οροφή των κτηρίων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, ενώ υφίσταται πρόβλημα στην στεγανότητα των κτηρίων. Σε κάθε περίπτωση ελλοχεύουν κίνδυνοι για τα νήπια που βρίσκονται στα νηπιαγωγεία αυτά.

Το 3ο θέμα ήταν και το επίμαχο καθότι κατόπιν αρκετών ενστάσεων και επιφυλάξεων αναγνώστηκε τελικά. Συγκεκριμένα, την επιστολή είχαν υπογράψει γονείς των νεαρών αθλητών της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Δήμου Γαλατσίου οι οποίοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους και το αίσθημα εμπαιγμού που νιώθουν. Καταγγέλουν ότι έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα ως συνδρομή -και μάλιστα προπληρώσει στο όνομα ιδιώτη- προκειμένου να καλυφτούν τα διάφορα απαιτούμενα έξοδα για την διεξαγωγή αγώνων, καθώς και για την αγορά αθλητικού εξοπλισμού, και δεν έχουν λάβει τις παραγγελίες τους στο θέμα αθλητικού εξοπλισμού ενώ παράλληλα συχνά αναβάλλονται αγώνες λόγω χρεών. Θεωρούν στην επιστολή ότι κάποιος τους εμπαίζει ενώ ζητούν να ξεκαθαριστεί η κατάσταση. Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η διαχείριση της ακαδημίας του δήμου Γαλατσίου διέπεται από προχειρότητα, ενώ έκρινε οτι τίθεται ζήτημα στα οικονομικά του νομικού αυτού προσώπου το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί. Η αντιδήμαρχος και καθ' ύλην αρμόδιος κυρία Χριστίνα Παπαδιονυσίου δήλωσε άγνοια και δεσμεύτηκε ότι θα γίνει η δέουσα έρευνα στο θέμα.

Τέλος ψηφίσθηκαν ομόφωνα 2 επιπλέον θέματα:
Εγκρίθηκε ομόφωνα η αίτηση μετατόπισης του περιπτέρου, που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Καραολή&Δημητρίου, στην Λεωφόρο Βεΐκου ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα θέμα σχετικό με τις εμποροπανηγύρεις για τις εορτές της Αγίας Ειρήνης και της Αγίας Γλυκερίας.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει