e-πρωταγωνιστές στο προσκήνιο

NEA , , Updated

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου του 2014 η δημοτική κίνηση των πρωταγωνιστών «e-πρωταγωνιστές» έκαναν για μια ακόμη φορά αισθητή την παρουσία τους στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα στο πνευματικό κέντρο του δημαρχείου της πόλης μας. Ήταν μια ξεχωριστή εκδήλωση που απέπνεε κατά γενική ομολογία των παρευρισκομένων ποιότητα ήθους και λόγου έτσι όπως μας έχει συνηθίσει ο Τάσος Πασπάλας και τα στελέχη του συνδυασμού του. Για μια ακόμη φορά οι πρωταγωνιστές ανέβασαν κατά πολύ τον πήχη και υποσχέθηκαν ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στον δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές. Οι πρωταγωνιστές μας είχαν συνηθίσει σε υψηλή ποιότητα εκδηλώσεων όπως στην προηγούμενη εκδήλωση της 14ης Ιουνίου, όπου βράβευσαν σπουδαίους Γαλατσιώτες αθλητές για τις επιτυχίες τους σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η βραδιά ξεκίνησε με την νεαρότερη της παρέας την Αλεξάνδρα Βούβουρα, υποψήφια δημοτική σύμβουλο με την παράταξη των πρωταγωνιστών, η οποία με πολύ θερμά λόγια εξήγησε τον λόγο για τον οποίο δέχτηκε να δεθεί στο άρμα των πρωταγωνιστών και να σταθεί στο πλευρό του επικεφαλής της παράταξης του κ. Τάσου Πασπάλα.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης Τάσος Πασπάλας, ο οποίος με ένα λόγο μεστό, ανεπιτήδευτο και ουσιώδη, ενώ συστήθηκε στο κοινό με έναν πολύ έξυπνο τρόπο, διαχώρισε την κάθοδό τους στις εκλογές από υποψηφιότητες που έχουν εναποθέσει το λόγο τους και την εικόνα τους, στην τέχνη και την επιστήμη των επικοινωνιολόγων.

Στην ομιλία του επίσης κάλεσε τους δημότες Γαλατσίου να εκδηλώσουν την έμπρακτη στήριξή τους προς αυτόν και τον συνδυασμό των πρωταγωνιστών.

Κατόπιν κατέθεσε προσωπικές μαρτυρίες κι εμπειρίες από ταξίδια του στο εξωτερικό, εμπειρίες-οδηγός για τον ίδιο σε περίπτωση ανάληψης του δημαρχιακού θώκου. Επιπλέον έκανε μνεία σε ενέργειες της παρούσης δημοτικής αρχής, οι οποίες διέπονται από ανεπάρκεια και προχειρότητα, ενώ έδωσε έμφαση στον τομέα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Άλσους Βεΐκου οι οποίες από το 2006 είναι αν μη τι άλλο παραμελημένες. Επίσης τόνισε την ανάγκη το ΠΑΛΑΙ να περιέλθει στην κυριότητα του δήμου Γαλατσίου και τα σωματεία να αξιοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του για τα τμήματα υποδομής. Παράλληλα ανέδειξε κι άλλα σημαντικά προβλήματα του Γαλατσίου, όπως την έλλειψη κεντρικής πλατείας, το κλείσιμο του ΙΚΑ, τον ελλιπή φωτισμό, και τον ελλιπή καθαρισμό σους κάδους απορριμμάτων. Επεσήμανε τέλος την ανάγκη αυτή την ώρα που υπάρχουν σοβαρά ζητήματα στην πόλη να υπάρξει ένας δυναμικός δήμαρχος με γνώση και ικανότητα να διεκδικήσει τα μέγιστα για την πόλη του Γαλατσίου. Τέλος δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του με ενέργειες που θα ακολουθήσουν στην συνέχεια προς όφελος της τοπικής αγοράς και της  κοινωνίας του Γαλατσίου.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι:

Στέλιος Τσέργας -πολιτικός μηχανικός,

Σπύρος Θειακός -δικηγόρος,

Γιώργος Μπάστας -τεχνικός συστημάτων πληροφορικής,

Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος -πολιτικός μηχανικός και

Γαληνός Φανουράκης -οδοντίατρος,

οι οποίοι με τη σειρά τους έθιξαν με απλά και μετρημένα λόγια συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας με τους οποίους θα ασχοληθούν, όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και οι αθλητικές εγκαταστάσεις, η εξοικονόμηση εσόδων για τον δήμο και τα προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Από όλους ακούστηκαν ξεκάθαρες κουβέντες, συγκεκριμένες θέσεις, σοβαρές και ποιοτικά αξιόλογες λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν το Γαλάτσι.

 Στο τέλος της εκδήλωσης ο κύριος Πασπάλας ανέφερε τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού, επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του για “έμπρακτη στήριξη”, κλείνοντας με το ακόλουθο  μήνυμα προς τους δημότες του Γαλατσίου:

«Πίσω από το Παραβάν αφήστε την καρδιά σας να αποφασίσει».

Τα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων είναι τα εξής:

Τσέργας Στέλιος - Πολιτικός Μηχανικός

Μπάστας Γιώργος - Τεχνικός Συστημάτων Πληροφορικής

Θειακός Σπύρος - Δικηγόρος

Κοσμίδης Θανάσης - Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Τζαχρήστας Στέφανος - Μαθηματικός - Συστήματα Πληροφορικής

Ξηρογιαννόπουλος Γιάννης - Πολιτικός Μηχανικός

Βούβουρα Αλεξάνδρα – Πανεπιστήμιο Πειραιά Ναυτιλιακές Σπουδές 

Στάμος Βασίλης - Επιχειρηματίας

Έξαρχος Ηλίας – Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κοτρωνάκης Γιάννης - Εμπορικός Διευθυντής

Γιούλης Χρήστος - Επιχειρηματίας

Γαληνός Φανουράκης - Οδοντογιατρός

Κατσαρού Κατερίνα – ΤΕΙ Πληροφορικής & Μέσα ενημέρωσης

Βολιώτης Γιώργος – Επιχειρηματίας

Σκύρλας Σπύρος – Υπάλληλος ΟΤΕ

Βαφάκος Σωκράτης - Καθηγητής Φιλόλογος

Τζιλιβάκης Μάνος - Επιχειρηματίας

Αθανασόπουλος Λεωνίδας – Διοίκηση επιχειρήσεων

Μαλτζή Μαρία - Δημοσιογράφος

Σέργης Παναγιώτης - Μηχανικός Συστημάτων Πληροφορικής.

Βροχαρίδης Βασίλης - Καθηγητής Γυμναστικής Αγωγής

Φλώρου Ασημίνα - Οικιακά

Η εκδήλωση άφησε άριστες εντυπώσεις και ταυτόχρονα αύξησε τις προσδοκίες των δημοτών από την δημοτική κίνηση των πρωταγωνιστών, η οποία δείχνει ότι διαφέρει από τα συνηθισμένα.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει