Επιστολή του Συλλόγου Γονέων&Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου

NEA , , Updated

Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Γαλατσίου, τον Αντιδήμαρχο παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής μας ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου γνωστοποιεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο της πόλης μας. Κατωτέρω παρατίθεται η επιστολή.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου ενημερώνει με την παρούσα επιστολή του τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου για μια σειρά σημαντικών προβλημάτων στο σχολείο μας που αφορούν την ασφαλή παραμονή, και εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής. Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα αυτό, δέκα μήνες μετά από την πρώτη επιστολή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία έτυχε της παντελούς αδιαφορίας από μέρους του Δήμου. Ελπίζουμε και αυτή μας η προσπάθεια να μην έχει παρόμοια κατάληξη.

Απευθυνόμαστε στους καθʼ ύλην αρμόδιους, τη δημοτική αρχή, που είναι υπεύθυνη για την συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, λοιπόν, θα θέλαμε να μεριμνήσετε με συγκεκριμένα χρονοδιάγραμμα, και ασφαλώς πριν τη λήξη και του φετινού σχολικού έτους,  για τα εξής:

1.     Συντήρηση αίθουσας βιβλιοθήκης. Η αίθουσα έχει παντελώς κατεστραμμένη οροφή, καθώς ο σοβάς έχει πέσει ολοσχερώς. Απαιτείται εκ νέου σοβάτισμα και βάψιμο. Επιπλέον, απαιτείται κατασκευή και τοποθέτηση βιβλιοθήκης περίπου 5 μέτρων πλάτους για να τοποθετηθούν τα βιβλία που σήμερα παραμένουν στοιβαγμένα σε ντάνες στο δάπεδο της αίθουσας, με πιθανό τον κίνδυνο καταστροφής τους.

2.     Τοποθέτηση ειδικού δαπέδου στο γήπεδο μπάσκετ και αποκατάσταση της κλίσης του γηπέδου, ώστε να γίνει πιο ασφαλές για παιδιά. Όταν βρέχει, πολλά κρούσματα με πτώσεις, διαστρέμματα ακόμα και κατάγματα έχουν καταγραφεί.

3.  Τοποθέτηση προστατευτικών μαξιλαριών στις δύο μπασκέτες του σχολείου, που σήμερα παραμένουν ακάλυπτες, κι επικίνδυνες σε περίπτωση πτώσης κάποιου μαθητή πάνω στο σίδερο της βάσης των καλαθιών.

4. Αντικατάσταση όλης της επιφάνειας του παλιού δαπέδου, στους υπόστεγους χώρους, που είναι κατασκευασμένοι από μωσαϊκό, ηλικίας άνω των 40 ετών, το οποίο όταν βρέχεται μετατρέπεται σε «καθρέφτη», άκρως επικίνδυνο για τα παιδιά μας.

5.    Τοποθέτηση ειδικών αντιολισθητικών ταινιών κατά μήκος των σκαλοπατιών και αποκατάσταση σπασμένων σκαλοπατιών, ώστε να αποφεύγονται πτώσεις των παιδιών, φαινόμενο που είναι πολύ συχνό στο σχολείο μας με τραυματισμούς.

Επίσης θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας και τα διαρκώς αυξανόμενα κρούσματα οικογενειών μαθητών του σχολείου μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα, λόγω της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει άμεση αντανάκλαση και στην ενδοσχολική καθημερινότητα.  Ακόμα και η καθημερινή επιβίωση έχει γίνει Γολγοθάς για οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο και πιστεύουμε ότι φαινόμενα όπως ζαλάδες και αδιαθεσίες σχετίζονται και με τη μη λήψη πρωινών γευμάτων από κάποιους μαθητές, αλλά και τα μικρά ή και ανύπαρκτα μεσημεριανά γεύματα. Και σε αυτό είχαμε ακούσει διάφορες εξαγγελίες, αλλά στην πράξη δεν κάνατε τίποτα!

Με βάση τα παραπάνω, θα θέλαμε επίσης να διατυπώσουμε το αίτημα

1.       Να εξασφαλίσετε την δωρεάν παροχή πρωινών γευμάτων για τουλάχιστον 30 μαθητές που ανήκουν στις πιο «ευαίσθητες» οικονομικά οικογένειες του σχολείου μας.

2.       Να συμπεριλάβετε τις οικογένειες που θα σας κοινοποιήσουμε στη λίστα των δικαιούχων για παροχή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου. 

O πρόεδρος
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει