Οι κάτοικοι του Γαλατσίου απέτρεψαν το σφράγισμα του ΙΚΑ

NEA ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν το πρωί στα γραφεία του ΙΚΑ στην Πρωτοπαπαδάκη και υπερασπίστηκαν τη δημόσια περιουσία του λαού, το δικαίωμα όλων μας για δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, τη συνταγογράφηση, τον εργαστηριακό έλεγχο, τα εμβόλια για παιδιά, ενηλίκους και ηλικιωμένους, τις δωρεάν φυσικοθεραπείες. Είναι υπηρεσίες που έχουν πληρωθεί με τους φόρους και εισφορές από το καθημερινό μόχθο χιλιάδων εργαζόμενων.

Θλιβερή εντύπωση προκαλεί η στάση σιωπής της διοίκησης του δήμου και ιδιαίτερα του δημάρχου Κ. Τσίρου που είναι μάλιστα και ο ίδιος γιατρός.

Αντί να πάρει θέση και να καταγγείλει την προσπάθεια διάλυσης της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης προτιμά να μετατραπεί σε γραφείο τύπου του υπ. Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Καθησυχάζει τους πολίτες της πόλης ότι τάχα το υποκατάστημα του ΙΚΑ της πόλης «δεν θα καταργηθεί ούτε θα μετακινηθεί». Η δήθεν ανεξαρτησία του κ. Τσίρου από τους κυβερνητικούς εταίρους δεν του επιτρέπει να δει τη πορεία καταστροφής όχι μόνο του ΙΚΑ αλλά και ολόκληρης της χώρας. Και σαν να μην έφτανε αυτό διαβεβαιώνει ο δήμαρχος Γαλατσίου, προεκλογική περίοδος βλέπετε, ότι «σε περίπτωση που συμβεί κάτι διαφορετικό, θα τους καταγγείλω δημόσια»..Τότε θα είναι αργά κ. δήμαρχε. Και η δήθεν «καταγγελία» στη συνείδηση όλων των πολιτών δεν θα είναι παρά η απέλπιδα προσπάθεια προσωπικής σας διαφυγής.

Οι πολίτες της πόλης δεν έχουν πια ψευδαισθήσεις. Δεν έχουν να περιμένουν τίποτα ούτε από τη κυβέρνηση της τρόικα και των μνημονίων ούτε από τους τοπικούς εκφραστές τους.

Όλοι γνωρίζουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση με 152 βουλευτές σχεδιάζει να στερήσουν για πάντα την δωρεάν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Καταδικάζει έναν ολόκληρο λαό, και μάλιστα σε καιρούς ανθρωπιστικής κρίσης, να στραφεί αναγκαστικά στα ιδιωτικά ιατρεία , να πληρώσει πάλι για τις δαπάνες υγείας..
Το σφράγισμα του ΕΟΠΥΥ σε μια νύχτα και η συστηματική υποβάθμιση του ΕΣΥ δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο τις συνέπειες του οποίου θα βιώσουμε το άμεσο προσεχές διάστημα και θα είναι δραματικές.

Δεν θα αφήσουμε να συντελεστεί και αυτό το έγκλημα.

Αυτή η ανθρωποκτόνα πολιτική σε βάρος της Υγείας του λαού μας ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.
Η μάχη για το δικαίωμα στην δημόσια Υγεία κορυφώνεται.

Για την δημοτική κίνηση Γαλατσίου «ΕΝΟΤΗΤΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ»
                                 Σπύρος Παναγιώτου
                                       υπ. Δήμαρχος

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει