Συνάντηση των εθελοντών καθηγητών με τον δήμαρχο Γαλατσίου

NEA , , Updated

Συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα στις 5 η ώρα οι εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Γαλατσίου στο Δημαρχείο της πόλης μας. Ο σκοπός ήταν διττός: αφενός να γνωριστούν μεταξύ τους, δεδομένου ότι φέτος προσετέθησαν αρκετοί καθηγητές στο δυναμικό του Μορφωτικού Κέντρου, αφετέρου για να συζητήσουν με τον Αντιδήμαρχο κι εθελοντή καθηγητή κο Κώστα Δήμο όσα θέματα αφορούν το Μορφωτικό Κέντρο και μπορούν να συμβάλλουν στην πιο εύρυθμη και ορθολογική λειτουργία του.

Συζητήθηκαν αρκετά θέματα όπως η πίεση του χρόνου για την διδασκαλία της Γ' Λυκείου, η οποία οφείλεται και στο γεγονός ότι οι διδακτικές ώρες για κάθε μάθημα είναι λίγες στην πράξη, αλλά και στο γεγονός ότι τα μαθήματα ξεκίνησαν αργά (1η Οκτωβρίου). Προτάθηκε ειδικά για μαθητές της Γ' Λυκείου να ξεκινήσουν καλοκαιρινά τμήματα προκειμένου να μπορέσουν οι μαθητές να προετοιμαστούν με μεγαλύτερη άνεση χρόνου και επομένως πιο αποτελεσματικά. Άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν το γεγονός των εγγραφών νέων μαθητών και αυτήν την ώρα, γεγονός που δυσχεραίνει την εύρυθμη λειτουργία των τμημάτων της Γ' Λυκείου. Σημαντικό ζήτημα ήταν το γεγονός της προκλητικής απειθαρχίας και αδιαφορίας ορισμένων μαθητών του γυμνασίου, το οποίο δυσκολεύει πολύ το έργο των καθηγητών, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος τραυματισμού τους στα διαλείμματα. Παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός πιο σύγχρονου φωτοτυπικού μηχανήματος, το οποίο να εκτυπώνει απευθείας από φορητούς χώρους αποθήκευσης (φλασάκια USB) για να διευκολυνθεί η δουλειά των εθελοντών καθηγητών δίχως να χρειάζεται να επιβαρυνθούν από την τσέπη τους για τις σημειώσεις. Επιπρόσθετα ζητήθηκε από τον αντιδήμαρχο κο Δήμο να καθιερωθεί κάποια μέρα που ο ίδιος θα είναι διαθέσιμος για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τους καθηγητές του Φροντιστηρίου. Γενικά ήταν μια επικοδομητική συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό συναδελφικό κλίμα με τον αντιδήμαρχο να δεσμεύεται ότι αρκετά από τα θέματα αυτά θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα ειδικά από την νέα σχολική χρονιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Γαλατσίου κος Κυριάκος Τσίρος, ο οποίος ξεκαθάρισε στους εθελοντές καθηγητές ότι με την κάρτα του εθελοντή που τους δόθηκε, οι εθελοντές εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης εκδηλώσεων στο καλοκαιρινό φεστιβάλ, καθώς και δωρεάν χρήσης δημοτικού κολυμβητηρίου και γυμναστηρίου. Τέλος ζητήθηκε από τον δήμαρχο να εξετάσει την δυνατότητα αξιοποίησης της κάρτας του εθελοντή σε θέματα ασφάλισης υγείας και ιατρικής κάλυψης ειδικά αν πρόκειται για ανασφάλιστους δημότες, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν.

Η εκδήλωση έκλεισε με κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας και τον εθελοντή καθηγητή κο Αλέξανδρο Μπακογιάννη να κερδίζει ένα αναμνηστικό δωράκι μετά από κλήρωση.

Να υπενθυμίσουμε τα ονόματα των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Γαλατσίου

 1. Αγγελέτου Αμάντα ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 2. Αγγέλη Βασιλική ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 3. Αιγινίτου Μαρία ΔΑΣΚΑΛΑ
 4. Αρετού Σοφία ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 5. Αυγέρης Δημήτρης ΦΥΣΙΚΟΣ
 6. Βαφάκος Σωκράτης ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 7. Βλασερός Γιώργος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
 8. Γκιόκα Βασιλική ΟΙΚΟΝΟΜ/ΓΟΣ
 9. Γκούμας Ιωάννης ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
 10. Δαββέτας Γιώργος ΟΙΚΟΝ/ΓΟΣ
 11. Δήμος Κώστας ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
 12. Ζευγώλη Σεβαστή ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 13. Θανοπούλου Διονυσία ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 14. Κεραμάρη Άννα ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 15. Κουσουλάκου Μαρία ΠΛΗΡ/ΚΗΣ
 16. Κουτουζής Λάμπρος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ
 17. Κρικώνη Μαρία ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 18. Κριμιτζάς Νίκος ΦΥΣΙΚΟΣ
 19. Κωστάκη Κατερίνα ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 20. Κωνσταντίνου Θανάσης ΜΑΘΗΜ/ΟΣ
 21. Λιανός Χρήστος ΦΥΣΙΚΟΣ
 22. Μαργιέτης Λευτέρης ΧΗΜΙΚΟΣ
 23. Μουρελάτου Μαρία ΒΙΟΛΟΓΟΣ
 24. Μπακογιάννη Έφη ΟΙΚΟΝ/ΓΟΣ
 25. Μπακογιάννης  Αλέξανδρος ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 26. Μπαρδάνης Νίκος ΜΑΘ/ΚΟΣ
 27. Μπερικόπουλος Θεόδωρος ΜΑΘ/ΚΟΣ
 28. Μπιτσάνη Ευγενία ΦΥΣΙΚΟΣ
 29. Ξηροκώστα Ξένια ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 30. Οικονομίδου Χριστίνα ΑΓΓΛΙΚΩΝ
 31. Πατεράκη Ελένη ΒΙΟΛΟΓΟΣ
 32. Πατρινού Αντωνία ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 33. Πετρόπουλος Μιχάλης ΜΑΘ/ΚΟΣ
 34. Πούλη Μαρία ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 35. Ροπόδη Ελένη ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 36. Σαδίκη Κατερίνα ΜΑΘ/ΚΟΣ
 37. Σαμαρά Δώρα ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 38. Σιέμος Κώστας ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ
 39. Στασινού Αναστασία ΜΑΘ/ΚΟΣ
 40. Σωτηροπούλου Χαρά ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί άλλη μια φορά το πολύ σημαντικό έργο της κυρίας Ειρήνης Μπουγιούκα, η οποία είναι στην ουσία η ψυχή του Φροντιστηρίου. Η κυρία Ειρήνη έχει εθελοντικά αναλάβει τον ρόλο της Γραμματείας και αφιερώνει πολλές ώρες την ημέρα στο Μορφωτικό Κέντρο προκειμένου να λειτουργεί εύρυθμα και αποτελεσματικά ο θεσμός αυτός στην πόλη μας, το Γαλάτσι.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει