Βραβεύτηκαν οι εθελοντές καθηγητές του Γαλατσίου

NEA , , Updated

Με μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε η βράβευση των εθελοντών καθηγητών του "Κοινωνικού Φροντιστηρίου", οι οποίοι αφιερώνουν μέρος από το χρόνο τους στην διδασκαλία μαθητών του Γαλατσίου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Γαλατσίου κος Κυριάκος Τσίρος, δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων Επτανησίων, Ηπειρωτών, Πελοποννησίων, αρκετοί εκπαιδευτικοί, οι περισσότεροι μαθητές και βέβαια οι πρωταγωνιστές της βραδιάς που ήταν οι εθελοντές εκπαιδευτικοί και η γραμματεία του Μορφωτικού Κέντρου του δήμου Γαλατσίου, όπου παραδίδονται τα μαθήματα.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αντιδήμαρχος Γαλατσίου και εθελοντής εκπαιδευτικός κος Κώστας Δήμος, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, αναφερόμενος στην απήχηση που έχει τώρα,ενώ παράλληλα επεσήμανε την αξία του εθελοντισμού στην σημερινή εποχή. Κατόπιν ο δήμαρχος Γαλατσίου απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους εθελοντές εκπαιδευτικούς.

Ακολούθησαν ομιλίες από 2 εθελόντριες εκπαιδευτικούς, οι οποίες επεσήμαναν την ανάγκη του εθελοντισμού στην εποχή μας καθώς και το έργο που γίνεται στο μορφωτικό κέντρο Γαλατσίου, καθώς και από δύο μαθήτριες της Γ' λυκείου, οι οποίες ευχαρίστησαν τους εκπαιδευτικούς και την γραμματεία του μορφωτικού κέντρου.

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς, μαζί με τους εθελοντές καθηγητές, αναδείχθηκε δικαιολογημένα η γραμματέας και -όπως χαρακτηρίστηκε- η ψυχή του Μορφωτικού Κέντρου κυρία Ειρήνη Μπουγιούκα, η οποία κάθε μέρα αφιερώνει εθελοντικά πάρα πολλές ώρες για την εύρυθμη λειτουργία του Μορφωτικού Κέντρου. Η κυρία Μπουγιούκα βραβεύτηκε πρώτη απ' όλους και εισέπραξε με εμφανή συγκίνηση το αυθόρμητο χειροκρότημα αναγνώρισης από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων "Θάνος Κωτσόπουλος".

Κατόπιν ο κύριος Κώστας Δήμος διάβαζε ένα-ένα τα ονόματα των εκπαιδευτικών και ο κύριος Τσίρος τους μοίρασε από ένα αναμνηστικό δώρο.

Η εκδήλωση έληξε με μερικούς μαθητές του δημοτικού που είπαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει