Από το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο του Γαλατσίου

NEA ,

Χτες διεξήχθη το δημοτικό συμβούλιο του Γαλατσίου, το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο για το έτος 2013.

Πριν την ανάγνωση και ψήφιση των προ ημερησίας και ημερησίας διάταξης ζητημάτων, προηγήθηκαν κάποιες επισημάνσεις από τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα διετυπώθηκε ένσταση από σύσσωμη την αντιπολίτευση για το σκεπτικό της παραχώρησης του αθλητικού χώρου στη συμβολή των οδών Λυσίου, Γαλατσίου και Ιπποκράτους σε ιδιώτες και την καθιέρωση εισιτηρίου για την πρόσβαση των δημοτών στην εκδήλωση που θα διοργανώσει ιδιωτικός φορέας.

Επίσης μέλη της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την επικείμενη διεξαγωγή γιορτής το Σάββατο στην οποία θα συμμετείχαν ορισμένα νηπιαγωγεία της περιοχής. Συγκεκριμένα κατέκριναν το γεγονός ότι ο δήμος Γαλατσίου αναμειγνύεται στην εκπαιδευτική διαδικασία και παρεμβαίνει στο χώρο της παιδείας σε θέματα που είναι έξω από το πεδίο των αρμοδιοτήτων του. Θεωρούν λάθος την ενέργεια να αναγκαστούν οι νηπιαγωγοί των σχολείων αυτών να παρευρεθούν στην γιορτή του Σαββάτου. Κατηγόρησαν τέλος την δημοτική αρχή για πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την διοργάνωση της γιορτής αυτής.

Τέλος επισημάνθηκε το πρόβλημα θέρμανσης που αντιμετωπίζει το 4ο ΚΑΠΗ Γαλατσίου και η ανάγκη να ρυθμιστεί το πρόβλημα αυτό το συντομότερο δυνατόν.

Κατόπιν συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν τα περισσότερα θέματα προ ημερησίας διάταξης ομοφώνως ή με πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ στα θέματα της ημερησίας διατάξεως ζητήματα αναδείχθηκε περισσότερο το ζήτημα των συμβασιούχων του δήμου και της δίκης που είχαν προκειμένου να παραμείνουν στη θέση τους.

Από τους 26 συμβασιούχους οι 7 κατάφεραν να κερδίσουν την δίκη και μαζί με άλλους 5 που είχαν κάνει προσφυγή διατήρησαν την δυνατότητα να εργαστούν και πάλι στον δήμο. Οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι θα πρέπει όπως αναφέρθηκε στο συμβούλιο να εργαστούν στα πλαίσια μιας ΚΟΙΝωνικής Συνεταιριστικής ΕΠιχείρησης (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ), ενώ προτάθηκε για τους υπολοίπους συμβασιούχους να δημιουργηθούν νέες ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ προκειμένου να εργαστούν, γεγονός που βρήκε αντίθετη την αντιπολίτευση- ως προς την πρακτική και όχι ως προς την προοπτική οι συμβασιούχοι να επανακτήσουν την εργασία τους.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει