Τα προ ημερησίας διάταξης θέματα του δημοτικού συμβουλίου του Γαλατσίου

NEA , , Updated

Συνεδρίασε χτες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο του Γαλατσίου στο δημαρχείο.

Στην αρχή διαβάστηκαν 3 ανακοινώσεις για θέματα προ ημερησίας διατάξεως, οι 2 εκ των οποίων αφορούσαν στην έλλειψη φύλαξης στο Άλσος Βεΐκου και τις παρεπόμενες συνέπειες για το Άλσος και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες συντηρώνται εθελοντικά από τους αθλητικούς συλλόγους του Γαλατσίου.

Συγκεκριμένα η 1η ανακοίνωση από ιδιώτη επεσήμανε την ανυπαρξία φύλαξης στο Άλσος Βεΐκου με αφορμή κάποιο περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη Κυριακή μπροστά του και τόνιζε την ανάγκη θεσμικής κάλυψης για να επιτευχθεί η ασφαλής λειτουργεία του κράτους.

Η 2η ανακοίνωση είχε την υπογραφή των αθλητικών σωματείων του Γαλατσίου, τα οποία διαμαρτύρονταν με την σειρά τους για την έλλειψη φυλάκων στο Άλσος, γεγονός που είχε ως συνέπεια πρόβλημα στην φύλαξη, συντήρηση και καθαριότητα αθλητικών εγκαταστάσεων. Αναγκάζονται τα αθλητικά σωματεία να προβούν εθελοντικά στην φύλαξη των εγκαταστάσεων. Η ανακοίνωσή τους ολοκληρώθηκε με την πρόταση μέτρων αντιμετώπισης του ζητήματος αυτού όπως την προσληψη μόνιμου προσωπικού, την συντήρηση των γηπέδων και την μη ανάθεση της φύλαξης από ιδιώτες.

Η 3η ανακοίνωση αφορούσε στο ψήφισμα των φαρμακοποιών του Γαλατσίου, οι οποίοι αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία να διατηρήσουν το ήδη υπάρχον ωράριο λειτουργείας των φαρμακείων, και το οποίο παρέπεμψαν στο δημοτικό συμβούλιο για ψήφιση. Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε την απόφαση των φαρμακοποιών του Γαλατσίου να διατηρήσουν το ωράριό τους.

Στην διάρκεια των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων η αντιπολίτευση, επέκρινε την στάση του Δημάρχου κυρίου Τσίρου όσον αφορά στο θέμα του Άλσους Βεΐκου καταλογίζοντάς του αδράνεια και ενέργειες προεκλογικού χαρακτήρα, ενέργειες που οδήγησαν στο κλείσιμο του Άλσους για πολλές μέρες.

Τον κατηγόρησαν ότι μετατοπίζει τις ευθύνες στην κεντρική διοίκηση (κυβέρνηση, υπουργείο)  αποποιούμενος τις ευθύνες που του αναλογούν, ενώ παράλληλα χαρακτήρισαν ανεπαρκή τα μέτρα που έχουν ληφθεί με την πρόσληψη συμβασιούχων 5μηνης διάρκειας, 3 γυμναστών και 2 εθελοντριών νοσηλευτριών, καθότι δεν λήφθηκε μέριμνα να καλυφθούν οργανικές θέσεις με μόνιμο προσωπικό.

Παράλληλα θίχτηκε το θέμα της ανεπαρκούς προβολής του ζητήματος του Άλσους από το δήμο σε επίπεδο προσέγγισης υπουργείου, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ επισημάνθηκαν οι προσπάθειες από τον τοπικό τύπο.

Ένα σημαντικό ζήτημα που επισημάνθηκε από μερίδα της αντιπολίτευσης ήταν η καταγγελία περί πληρωμένης καταχώρησης 700€ από τον δήμο Γαλατσίου σε μία  εφημερίδα-φάντασμα για την οποία δεν υπάρχει η παραμικρή γνώση περί κυκλοφορίας της ή μη, αφήνοντας υπόνοιες για συγγενική σχέση με τον εκδότη της εφημερίδας αυτής και για επιλεκτική αντιμετώπιση εις βάρος τοπικών εντύπων που αντιπολιτεύονται την δημοτική αρχή.

Τέλος το περιοδικό που εκδίδει ο δήμος Γαλατσίου κατακρίθηκε από μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης για έλλειψη αντικειμενικότητας και για καθαρά παραταξιακό χαρακτήρα-μέσο ενίσχυσης της προεκλογικής εκστρατείας του δημάρχου. 

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει