Γιώργος Μαρκόπουλος - Υποψήφιος Δήμαρχος Γαλατσίου

NEA , , Updated"Καλησπέρα σε όλους και όλες. 
Θέλω να μοιραστώ μαζί σας σήμερα κάποιες σκέψεις πιο προσωπικές, που τελικά όμως νομίζω μας αφορούν όλους. 
Τόσα χρόνια στην Αυτοδιοίκηση, ποτέ μου δεν κατάλαβα τα πολιτικά παιχνίδια. Γι’ αυτό και ποτέ μου δεν ένιωσα «πολιτικός». Εδώ και καιρό με ρωτάνε πολλοί φίλοι (και όχι μόνο) τι θα κάνω στις Δημοτικές. Κάποιοι με συμβουλεύουν να μην ανακοινώσω ακόμα τις προθέσεις μου, να περιμένω, να δω τι θα κάνουν οι άλλοι. Κάποιοι μου κάνουν προτάσεις για το πώς να κάνω την ανακοίνωση φανταχτερή, να κάνω επικοινωνιακά κόλπα, τακτικές, να στήσω παγίδες σε «αντιπάλους», να μαζέψω υπογραφές από κόσμο που να λέει ότι εγώ πρέπει «να σώσω» το Γαλάτσι, να ζητήσω στήριξη από κόμματα... Μπορεί κάποιοι από όλους αυτούς να έχουν δίκιο, δεν ξέρω. Αλλά εμένα δεν μου ταιριάζουν αυτά.

Απλά πράγματα, λοιπόν. Κατεβαίνω για Δήμαρχος. Όχι επειδή… «με σταματούν στο δρόμο και μου το ζητάνε» που έλεγαν κάποτε, ούτε πολύ περισσότερο επειδή με σπρώχνει κάποιο κόμμα. Αλλά επειδή αυτό νιώθω μέσα μου ότι είναι το σωστό να κάνω. Παλεύω για τον Δήμο από το 2002, ξέρω τι ανάγκες έχει το Γαλάτσι, αυτό που βλέπω γύρω μου δεν με ικανοποιεί και πιστεύω ότι μπορώ να δουλέψω σκληρά για να βελτιωθούν πολύ τα πράγματα. Αν στις ερχόμενες εκλογές πιστέψουν το ίδιο και οι περισσότεροι συμπολίτες μας, θα προσπαθήσουμε μαζί να φτιάξουμε ένα Γαλάτσι που να συνδυάζει τις σύγχρονες δομές του κέντρου, με τις ανέσεις του προαστίου. Όπως το ονειρευόμαστε, για εμάς και τις οικογένειές μας.

Αισθάνομαι πολύ τυχερός γιατί σε αυτήν την προσπάθεια έχω μαζί μου σπουδαία ομάδα. Ανθρώπους που εμπιστεύομαι και που αγαπούν το Γαλάτσι. Άλλοι έχουν εμπειρία από το Δήμο, άλλοι όχι αλλά έχουν πολλές καλές ιδέες. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα πάντα σε αυτή την πορεία ως τις εκλογές. Κι αν τα καταφέρουμε, είμαι διπλά τυχερός που θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ ξανά με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας. Εργαζόμενους που περνάνε πολλά αυτόν τον καιρό, που από πολλούς μπορεί να είναι παρεξηγημένοι, αλλά οι περισσότεροι είναι αληθινά διαμάντια. Όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά.

Επειδή με γνωρίζετε, ξέρω ότι δεν περιμένετε από εμένα «υψηλή πολιτική». Δεν είμαι πολιτικός, είμαι πολίτης. Είμαι ο Γιώργος που ξέρετε, που αν με πάρετε τηλέφωνο και μου πείτε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στο οποίο μπορώ να βοηθήσω, θα ανέβω στο μηχανάκι, θα ειδοποιήσω και δυο συνεργάτες μου, και θα έρθουμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Έτσι καταλαβαίνω εγώ την Αυτοδιοίκηση.

Στο κάτω-κάτω, τόσα μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζουμε όλοι σήμερα, ας μην μας φορτώνει κι άλλα η ίδια μας η πόλη. Ας βοηθήσει ο Δήμος να ελαφρύνει λίγο η καθημερινότητά μας. Να πω την αλήθεια, αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος. Κι ας μην είναι «βαρύγδουπος». Χορτάσαμε λόγια τόσα χρόνια, ώρα να ασχοληθούμε με την πράξη. Η συνέχεια με όλους από κοντά, στα στέκια και τις γειτονιές μας." (πηγή:ingalatsi.gr)


Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει