Δελτίο Τύπου για το Άλσος Bεΐκου

ΤΟΠΙΚΑ ,

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου εξέδωσε δελτίο τύπου για να εξηγήσει την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στο  Άλσος Βεΐκου μετά τις απολύσεις όλων των συμβασιούχων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/11/2013

Για λόγους που οφείλονται αποκλειστικά σε κυβερνητικές επιταγές και διαμέσου της δικαστικής οδού όλα δείχνουν ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Άλσος Βεΐκου είναι ήδη απολυμένοι.

Με τον τρόπο αυτό οδηγούμαστε στην παύση όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων και στο κλείσιμο ενός χώρου που αποτελεί μοναδικό πνεύμονα πρασίνου και χώρο αθλητισμού και πολιτισμού.

Εντός του Άλσους υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϋ, χώρος με υπαίθρια όργανα γυμναστικής, ένα σύγχρονο κολυμβητήριο από τα καθαρότερα της Ελλάδας και πολλά άλλα. Επίσης, στο χώρο πραγματοποιούνται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων των συλλόγων της περιοχής μας αλλά και άλλων δήμων. Εκεί διεξάγεται το καλοκαιρινό αθλητικό Camp, που έχει γίνει θεσμός αλλά και το Φεστιβάλ που πλέον η φήμη του είναι πανελλαδική.

Το Άλσος αποτελεί πνεύμονα ζωής και περιπάτου για χιλιάδες κατοίκους καθημερινά αλλά και τόπο άθλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά.

Σκεπτόμενοι όλα αυτά και έχοντας επίγνωση των ευθυνών του ο δήμος Γαλατσίου διά του προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Μανώλη Πρωτονοτάριου προέβλεψε τις πιο πάνω εξελίξεις και φρόντισε να εξασφαλιστούν εκ των προτέρων τα απαραίτητα χρήματα στους ανάλογους κωδικούς ούτως ώστε άμεσα να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι μέχρι τέλος Νοεμβρίου και έτσι να συνεχιστεί η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού κ. Μανώλης Πρωτονοτάριος συναντήθηκε με τους προέδρους των αθλητικών σωματείων, οι οποίοι του δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη της λειτουργίας των γηπέδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ μέχρις ότου επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι. Ο πρόεδρος τους ευχαριστεί θερμά για αυτή τους την ενέργεια.

Το κολυμβητήριο παρά τις όποιες προσπάθειες να παραμείνει ανοικτό, δεν κατέστη δυνατό, διότι δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού (γιατρός, ναυαγοσώστης κ.λπ.). Κατόπιν τούτου θα παραμείνει κλειστό μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες τυπικές ενέργειες για την πρόσληψη εκ νέου των απολυμένων εργαζομένων.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού για οποιαδήποτε προβλήματα δημιουργηθούν πρόσκαιρα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΜ.ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ