Κοινωνικό Μαγειρείο του Δρόμου:Aς μην μείνει μόνο όνειρο!!

NEA ,

Πρίν από τρία χρόνια η φράση "Δεν θα πεθάνουμε από την πείνα.Ένα πιατο φαί θα βρούμε να φάμε" ήθελε να αναδείξει το γεγονός ,ότι ο υποσιτισμός δεν αφορούσε την κοινωνία μας,πόσο μάλλον μια γειτονιά σαν το Γαλάτσι. Σήμερα,μέσα στην λαίλαπα της πιο σκληρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης,τίποτα δεν είναι δεδομένο πλέον.

Μαθαίνουμε καθημερινά για παιδάκια που λιποθυμούν στο σχολείο από την πείνα,για οικογένειες που αδυνατούν να προσφέρουν στον ευατό τους ακόμα και ένα πιάτο φαί.Oικογένειες και συμπολίτες που πολλές φορές αδυνατούμε να προσεγγίσουμε και να γίνουμε γνώστες του προβλήματός τους
Η Εθελοντική Ομάδα Γαλατσίου  έχει καταγράψει την καθημερινή ανάγκη για 500 μερίδες φαγητού.Για τον σκοπό αυτόν  ετοιμάζει "Κοινωνικό Μαγειρείο του Δρόμου" για τους άστεγους,άπορους,μοναχικούς και άνεργους Γαλατσιώτες.Το Μαγειρείο αυτό θα στηθεί σε Καντίνα σε κεντρικό σημείο του Δήμου και θα προσφέρει φαγητό από τις 5 μ.μ εως τις 10μ.μ.Μια προσπάθεια που χρήζει στήριξης τόσο οικονομικής όσο και ηθικής.Ήδη έχουν γίνει επαφές με την Περιφέρεια για την λειτουργία και αδειοδότηση της καντίνας και έρευνα αγοράς για την αγορά ή την ενοίκιαση  αυτής. Θα ήταν ευχής έργον και λόγω των οικονομικών δυσκολιών, να βρεθεί κάποιος συμπολίτης μας που θα την παραχωρούσε Δωρεάν,έστω και για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 
Η δράση τόμως ,δεν σταματά σε αυτό το υπέροχο όνειρο προς πραγματοποίηση.Ενώ κάποιοι μοιράζουν τις δόσεις της Τρόικας και ψεύτικες υποσχέσεις ,μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες,κάποιοι άλλοι αθόρυβα,μακριά από τη φωτα της δημοσιότητας,στην Πυλωτή της Αγάπης του Φραγκίσκου Κουνάνη,συνεχίζουν να μοιράζουν ανιδιοτελώς την αγάπη τους.

Η ''ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ'' και σε κόντρα των καιρών, ετοιμάζεται να ζεστάνει και αυτά τα Χριστούγεννα τις καρδιές κάποιων συμπολιτών μας.

Α Γ Ω Ν Α Σ, Γ Ι Α Τ Η Ν Φ Τ Ω Χ Ε Ι Α ! Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι .Ας στηρίξουμε και  ας  βοηθήσουμε  και αυτή τη φορά με τη συμμετοχή μας,την προσπάθεια ανακούφισης κάποιων ευπαθών και αδύναμων κοινωνικών ομάδων.

Σε  καιρούς δύσκολους για όλους μας,ας αναδείξουμε  σαν κύριο χαρακτηριστικό μας την Κοινωνική Αλληλεγγύη.Ας στηρίξουμε τον αγώνα που δίνει αφιλοκερδώς εδώ και πολλά χρόνια η Εθελοντική Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαλατσίου.

Τρόφιμα,γάλατα,φρυγανιές,είδη υγιεινής ,μπισκότα ,λάδι,κονσέρβες ..και κυρίως ρούχα ,θα κάνουν πιο ευχάριστα και πιο ζεστά τα φετεινά "παγωμένα Χριστούγεννα.Η Πυλωτή της Αγάπης του Φραγκίσκου Κουνάνη στα Καραγιαννέικα στο Άνω Γαλάτσι (Καλαμών 36) περιμένει τη δική σας  "δόση" Αγάπης,καθημερινά από  τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στις  15 Δεκεμβρίου τα συγκεντρωθέντα τρόφιμα και ρούχα μαζί με την αγάπη μας,θα δοθούν στους έχοντες πραγματικά ανάγκη  ...και αξιοπρέπεια.

Τηλ:210.-2923785,6977.65.05.64

πηγή: e-galatsi


Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει