«Πράσινο φως» για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς στην Κυψέλη

NEA ,

Ένα σήμα κατατεθέν της Κυψέλης, η Δημοτική Αγορά, η λειτουργία της οποίας έχει απασχολήσει πολύ την τοπική κοινωνία, αλλάζει μορφή, μέσα από τις εργασίες αποκατάστασής της, τις οποίες ενέκρινε την Πέμπτη ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Η μελέτη που εκπόνησε ο δήμος Αθηναίων προβλέπει τη συνολική αποκατάσταση της κηρυγμένης από το 2005 ως νεώτερο μνημείο Δημοτικής Αγοράς, προκειμένου να στεγάσει εμπορικά καταστήματα και πολιτιστικές χρήσεις.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των δαπέδων, την αποκατάσταση των σαθρών τμημάτων, την καθαίρεση τοίχων για τη δημιουργία μεγαλύτερων καταστημάτων, την τοποθέτηση ομοιογενών κουφωμάτων και την κατασκευή στην όψη της οδού Σύρου προστατευτικού ρολού ασφαλείας (υπάρχει ήδη στην πρόσοψη της Φωκίωνος Νέγρη).

Πριν από ένα χρόνο περίπου το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων είχε δώσει έγκριση για την αποκατάσταση ενός τμήματος της Αγοράς, όπου στεγάστηκαν και λειτουργούν Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και Σημείο Εξυπηρέτησης του Δημότη (ΣΕΔ) του δήμου Αθηναίων.

Είχε προηγηθεί το καλοκαίρι του 2012 εν μέσω αντιδράσεων κατοίκων και δημοτικών παρατάξεων η επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων για την απομάκρυνση από το εσωτερικό της Αγοράς επιτροπών κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι στέγαζαν εκεί δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει