Καταγγελία από Σύλλογο Γονέων&Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου

NEA ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου   ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ΟΥ Γενικού Λυκείου Γαλατσίου καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου ΠαύλουΦύσσα στο Κερατσίνι από φασίστες εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τα οποία έκαναν αφισοκόλληση στο Πέραμα.

Οι δολοφονικές επιθέσεις επιβεβαιώνουν το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής.Πρόκειται για θρασύδειλους δολοφόνους, που δρουν, οργανώνονται και εξοπλίζονται για ένα σκοπό: να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατήσουν κάθε νέο και νέα που σήμερα αγανακτεί και σηκώνει κεφάλι για την κατάσταση που ζει στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο.

Η οργανωμένη, συλλογική δράση σε κάθε χώρο που ζει, σπουδάζει και δουλεύει η νεολαία είναι η μόνη που μπορεί να απομονώσει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.  Απομονώνουμε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, παλεύουμε για να ανατρέψουμε το σύστημα που τους γέννησε! Γιατί όπως γράφει ο Μπρεχτ : «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΙΑΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ              ΛΕΙΒΗΣΙΑΝΟΥ- ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου   ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Γαλατσίου καταγγέλλει το νέο νόμο για το "Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο" ο οποίος ενώ σήμερα τσακίζει τη δυνατότητα των μαθητών για μόρφωση, αύριο θα καταστρέψει τα δικαιώματα τους στη ζωή και στη δουλειά!

 Με τις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις σε όλες τις τάξεις, το Λύκειο θα γίνει ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο. Θα αναγκάζονται οι γονείς να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και τώρα πια η τσέπη τους δεν έχει...Τα παιδιά θα σπρώχνονται έξω από το σχολείο, ή θα στρέφονται βίαια στην ψευτοκατάρτιση και στην τζάμπα εργασία. Το σχολείο που φτιάχνουν είναι το σχολείο που θέλουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να συνεχίσουν να βγάζουν υπερκέρδη, θέλουν το μαθητή φτηνό εργαζόμενο.

Ενάντια σε όλα αυτά αγωνιζόμαστε κι εμείς, οι γονείς και συμπαραστεκόμαστε στην απεργία των καθηγητών. Γιατί ο αγώνας για μια ζωή με δικαιώματα, με μόρφωση και σταθερή δουλειά είναι κοινός, ενιαίος. Γιατί  το σχολείο που φέρνουν κλέβει τη μόρφωση και το μέλλον από τους μαθητές

 Όχι στο διαχωρισμό του Λυκείου σε Γενικό και Επαγγελματικό. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν. Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο για όλους. Κατάργηση κάθε πιστοποίησης, το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για το επάγγελμα. Κατάργηση του έτους μαθητείας, πρακτική άσκηση ενταγμένη οργανικά στη μάθηση. Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα στα ΕΠΑΛ και να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία. Χρηματοδότηση τώρα των σχολείων. Όχι στα 27άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορά και μετακίνηση των μαθητών παντού. Ένα γεύμα για τους μαθητές με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                           Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΠΑΠΑΔΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΙΑΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ               ΛΕΙΒΗΣΙΑΝΟΥ- ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει