Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

NEA ,

Δάσκαλε που δίδασκες και λόγο δεν εκράτεις.

Τα πρώτα μαύρα σύννεφα, πάνω από τον συνδυασμό του άλλοτε κραταιού δήμαρχου Τσίρου άρχισαν να φαίνονται. Η απόφασή του να ηγηθεί εκ νέου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές έρχεται σε αντίθεση με την υπόσχεση που προφανώς είχε δώσει σε πρωτοκλασάτο δελφίνο του συνδυασμού του.

Έτσι η ομαλή μετάβαση της ηγεσίας μετά το πέρας της δεύτερης τετραετίας δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται, πράγμα που προκαλεί σοβαρές εκλογικές αναταράξεις. Καταγράφηκε με τον ποιο ηχηρό τρόπο, ακόμα μια από τις αμέτρητες υποσχέσεις που έδωσε κατά την διάρκεια της θητείας του ο νυν δήμαρχος και δεν κράτησε. Δυστυχώς με νοοτροπία παλιάς κοπής πορεύτηκε και τις δύο τετραετίες ο συνδυασμός του δημάρχου Τσίρου. Μάλιστα πολλά στελέχη προέβαλαν το ελάττωμα του νυν δημάρχου ως χάρισμα, διατυμπάνιζαν περιχαρείς, «το ταλέντο του δημάρχου να δίνει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και οι ψηφοφόροι να τον ακολουθούν πιστά»;;. Η αλήθεια είναι πως η υπόσχεση είναι η τροφή του ψηφοφόρου. Να όμως που ήρθε η ώρα να πληρώσει και τους συνεργάτες του με το ίδιο νόμισμα, « Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις ». Πόσες αλήθεια οι σοφίες του λαού μας για να περιγράψει αυτές τις περιπτώσεις. «Με όποιον δάσκαλο θα κάτσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις», να γιατί θα πρέπει να είσαι προσεκτικός ειδικά όταν πολιτεύεσαι. Τι μπορεί αλήθεια να φοβάται ο πολίτης του δήμου Γαλατσίου, όταν διοικείται από τόσο χαρισματικούς πολιτικούς αποφοίτους αυτής της σπουδαίας σχολής.

Έτσι λοιπόν το ποιο πιθανό είναι να δούμε και δεύτερο συνδυασμό από την ίδια πολιτική πτέρυγα συνεχίζοντας αυτά τα σπουδαία μαθήματα πολιτικού πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει