Γαλατσιώτης δικηγόρος μεταξύ των συλληφθέντων στον Υμηττό

NEA , , Updated

Με εντολή του εισαγγελέα  αφέθηκε ελεύθερος ο Γαλατσιώτης δικηγόρος Γαβριήλ Πελεκίδης  μαζί με επτά  από τους εννέα πολίτες, που συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Υμηττό, μετά από επέμβαση των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των ραδιοτηλεοπτικών πομπών της ΕΡΤ στον Υμηττό.
Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλη τη νύχτα στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης στη λεωφόρο Αλεξάνδρας έπειτα από μήνυση που κατέθεσε ο διαχειριστής της ΕΡΤ Γκίκας Μάναλης και οδηγήθηκαν το πρωί με ισχυρή αστυνομική δύναμη και φορώντας χειροπέδες στον εισαγγελέα.
Για τους επτά από τους εννέα συλληφθέντες ορίστηκε ρητή δικάσιμος, στις 10 Ιανουαρίου 2014 και με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι. Σε βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα πλημμελήματα της απείθειας, της αντίστασης κατά της Αρχής, της διατάραξης ασφάλειας αεροπλοΐας και διακεκριμένων φθορών.

Ο Γαβριήλ Πελεκίδης αφέθηκε ελεύθερος λόγω ειδικής δωσιδικίας και θα διενεργηθεί περαιτέρω προανάκριση, ενώ ο ένατος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή αφού ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για «απόπειρα υποκλοπής συνομιλιών» καθώς στη δικογραφία που σχημάτισε η αστυνομία αναφέρεται ότι είχε μαγνητόφωνο με το οποίο «υπέκλεπτε τις συνομιλίες των αστυνομικών».

"Πληροφορίες μιλούν για άσκηση βιάς κατά του Πελεκίδη κατά την διάρκεια της κράτησής του"πηγή: e-galatsi

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει