Μετρό ακούμε..Μετρό δεν βλέπουμε!!

NEA ,

Κάθε φορά που παραδίδεται ένας νέος σταθμός του Μετρό,επανέρχεται στην επικαιρότητα και η γραμμή U,που περιλαμβάνει και το Γαλάτσι και που τόσες φορές έχουμε δει στις μακέτες...
 
Είναι η γραμμή Αλσος Βεΐκου - Ευαγγελισμός, συνολικού μήκους 33 χιλιομέτρων, όπου θα δημιουργηθούν 29 νέοι σταθμοί. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3,3 δισ. ευρώ.
Η γραμμή θα διέρχεται από Περισσό, Αλσος Βεΐκου, Γαλάτσι - Κυψέλη, Ευελπίδων, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία - Κολωνάκι, Ευαγγελισμό, Καισαριανή, Ιλίσια - Ζωγράφου, Γουδή, Κατεχάκη, Φάρο, Φιλοθέη, Σίδερα Χαλανδρίου, Παράδεισο - ΟΤΕ - Μαρούσι, Πεύκη, Λυκόβρυση, Εθνική Οδό.
Επί της ουσίας πρόκειται για ένα νέο μετρό που όταν - και αν - υλοποιηθεί θα αλλάξει όλο τον συγκοινωνιακό χάρτη. Σήμερα λειτουργούν συνολικά 32 σταθμοί του μετρό συν τέσσερις (Παλλήνη, Κάντζα - Παιανία, Κορωπί και Αεροδρόμιο) στο δίκτυο του Προαστιακού.
Αν και το έργο έχει προαναγγελθεί από το 2006, μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει και πολλά πράγματα. Σήμερα, η Αττικό Μετρό βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης των μελετών με… ευσεβή πόθο να γίνει η δημοπράτηση του πρώτου τμήματος του έργου Αλσος Βεΐκου -  Ευαγγελισμός (με 9 σταθμούς) μέχρι το τέλος του 2013. Κι αυτό υπό την προϋπόθεση ότι μέχρι τότε θα έχει βρεθεί 1 δισ. ευρώ που είναι ο προϋπολογισμός του έργου. «Εάν βρίσκονταν τα χρήματα, θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη δημοπράτηση σε τρεις μήνες», λένε από την Αττικό Μετρό.
Ετσι, λόγω έλλειψης χρημάτων, σύμφωνα με στελέχη της Αττικό Μετρό, σχεδιαστικά το έργο έχει «σπάσει» σε πέντε κομμάτια:
- 1ο Αλσος Βεΐκου - Ευαγγελισμός
- 2ο Ευαγγελισμός - Ψυχικό
- 3ο Ευαγγελισμός - Ηλιούπολη
- 4ο Ψυχικό - Μαρούσι
- 5ο Αλσος Βεΐκου - Περισσός - Εθνική Οδός

πηγή: e-galatsi

Σχετικά Άρθρα

Θανάσης Μπούρας

Επικήδειος λόγος

«Έφυγε από τη ζωή» ο δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Μπούρας

Ένας εξαίρετος Άνθρωπος με ευγένεια ψυχής, ήθος, αξιοπρέπεια και ακεραιότητα.

Κοπή πίτας Ενωσης Ρουμελιωτών

Πρόσκληση από την Ένωση Ρουμελιωτών για την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας... Μάθετε που και πότε θα γίνει