Κινεζική εταιρία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,


Κινεζική εταιρία κάνει τις Intel, Samsung και Qualcomm να χάσουν τον ύπνο τους

Κεφάλαια 47 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να επενδύσει η Tsinghua Unigroup Ltd μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια με στόχο να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής τσιπ στον κόσμο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κρατικής κινεζικής εταιρίας. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ο πρόεδρος της Tsinghua Unigroup Ltd κ. Zhao Weiguo ανέφερε πως η εταιρία, η οποία ελέγχεται από το πανεπιστήμιο Tsinghua, βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με μια αμερικανική εταιρία που κατέχει καίρια θέση στη βιομηχανία τσιπ.

Η συμφωνία θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από το τέλος αυτού του μήνα, σύμφωνα με τον Zhao Weiguo.

Επί του παρόντος, η Qualcomm Inc (QCOM.O) κατέχει τη θέση Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη κατασκευαστών τσιπ, πίσω από τη SamsungElectronics Co Ltd (005930.KS) και την ηγέτιδα της αγοράς Intel Corp (INTC.O), η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία 151,5 δισ. δολάρια.

Το τεράστιο μέγεθος των σχεδιαζόμενων επενδύσεων της Tsinghua Unigroup είναι σχεδόν ίσο με τα έσοδα $ 50 δισ. της Intel πέρυσι και θα μπορούσε να διαταράξει τη βιομηχανία των τσιπ. Οι πέντε κορυφαίες chipmakers ελέγχουν πάνω από το 90% της παγκόσμιας NAND αγοράς τσιπ.

Σχετικά Άρθρα