25 χρόνια πασιέντζα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Η Microsoft γιορτάζει την επέτειο 25 χρόνων παρουσίας του Solitaire (πασιέντζα) στα Windows και καλεί πρώτα τους εργαζόμενους στην εταιρεία να παίξουν, διαγωνιζόμενοι μεταξύ τους. Στις αρχές Ιουνίου, ο διαγωνισμός στο παιχνίδι που «παραμένει το πλέον δημοφιλές παιχνίδι υπολογιστή όλων των εποχών και δικαίως» θα επεκταθεί σε όλους.

H Microsoft παραπέμπει στο Windows Store για το κατέβασμα της δωρεάν εφαρμογής για desktop και smartphone με Windows. To Solitaire, που δίδαξε την χρήση του mouse και το drag-and-drop σε πολλούς χρήστες με έναν ανώδυνο και παιγνιώδη τρόπο, διατίθεται σε πέντε διαφορετικές εκδοχές -Klondike, FreeCell, Spider, TriPeaks και Pyramid. Για να διαγωνιστούν οι χρήστες με τους φίλους τους, καλούνται να συνδεθούν με τον λογαριασμό τους στο Xbox.

Το Solitaire αναπτύχθηκε από τον υπάλληλο της Microsoft Wes Cherry το 1989 -ο οποίος ποτέ δεν αποκόμισε κέρδη για το πλέον δημοφιλές παιχνίδι όλων των εποχών- και η τράπουλα σχεδιάστηκε από την Susan Kare, η οποία σχεδίασε επίσης το λογότυπο της Apple. Το παιχνίδι συνοδεύει τα Windows από το 1990 (Windows 3.0), απουσίαζε όμως από τα Windows 8. Στα Windows 10 θα έρχεται προ-εγκαταστημένο και πάλι στα Windows 10, τα οποία αναμένονται το καλοκαίρι του 2015.

in.gr

Σχετικά Άρθρα