Τι να κάνετε αν δείτε σημείωμα αυτοκτονίας στο facebook

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Τον εντυπωσιακά υψηλό αριθμό των 125 έφτασε από την αρχή του χρόνου ο αριθμός των ανθρώπων των οποίων η αυτοκτονία αποτράπηκε μετά την κινητοποίηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν είτε ερευνητές αστυνομικοί είτε χρήστες του Διαδικτύου είδαν μήνυμα πρόθεσης αυτοκτονίας σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης ή μπλογκ. Ο αριθμός είναι εντυπωσιακός όχι μόνο γιατί οι αυκτονίες αποτράπηκαν, αλλά και γιατί όπως λένε η αυτοκτονία δεν επιλέγεται -συμβαίνει όταν η οδύνη, η απελπισία και ο πόνος ξεπερνούν τις δυνατότητες αντιμετώπισής τους.

Όπως διευκρινίζεται στο tech.in.gr:

·         Η επικοινωνία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  της Ελληνικής Αστυνομίας γίνεται μέσω email στο ccu (at-αντικαθίσταται από το λεγόμενο «παπάκι») ath.forthnet.gr.

·       Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών Ίντερνετ δίδουν στοιχεία, κατόπιν Εισαγγελικής Παραγγελίας και γνωμοδότησης της ΑΔΑΕ, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που προκύπτουν από ψηφιακή ανάλυση ανά περίπτωση εντοπισμού ατόμου το οποίο ανακοινώνει πρόθεση αυτοκτονίας.

·      Οι διαδικασίες ψηφιακού εντοπισμού του ατόμου το οποίο ανακοινώνει πρόθεση αυτοκτονίας γίνονται από Αξιωματικούς εξειδικευμένους σε θέματα Διαδικτύου με τεχνικές και μέσα τα οποία χρησιμοποιούνται στις Αστυνομίες ανά τον κόσμο. Στόχος είναι ο εντοπισμός του ηλεκτρονικού ίχνους μέσω του οποίου γίνεται η ανάρτηση στο Διαδίκτυο. Ανάλογα με τον τρόπο μέσω του οποίου  γίνεται η δημοσιοποίηση  του μηνύματος  διαφοροποιούνται και οι τρόποι εντοπισμού του ηλεκτρονικού ίχνους.

·         Τηλεφωνική γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία: καλέστε στο 1018

tech.in.gr


Σχετικά Άρθρα