Αποκαλυπτήρια για τη LaFerrari FXX-K

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Η Ferrari αποκάλυψε διαδικτυακά το απόλυτο hypercar για… πίστες, μία εβδομάδα πριν την επίσημη παρουσίασή του που θα γίνει στο Άμπου Ντάμπι και την πίστα της Γιας Μαρίνα.

Το «FXX» περνάει από μοντέλο σε μοντέλο (το είχε και η προκάτοχός του νέου θηρίου) ενώ το «Κ» αναφέρεται στο σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας «KERS». Η LaFerrari FXX-K προσφέρει 87 PS επιπλέον της LaFerrari, ανεβάζοντας τη συνολική ισχύ που προέρχεται από τον V12 6.3 lt και τον ηλεκτροκινητήρα, στα «τρομακτικά» 1050 PS (με αναλογία 860/190).

Η… αύξηση των αριθμών ήρθε χάρη σε νέους εκκεντροφόρους, εισαγωγές αλλά και σύστημα εξαγωγής αέρα. Πατά πάνω σε ελαστικά Pirelli P-Zero διαστάσεων 285/650/-19 εμπρός και 345/725-20 πίσω, με κάρμπον-κεραμικά φρένα της Brembo να αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να… φρενάρουν αυτό το κόκκινο τέρας διαστάσεων 4896 (μήκος)/2051 (πλάτος)/1116 (ύψος).

Το εσωτερικό, είναι φυσικά «Σπαρτιάτικο», όπως αρμόζει άλλωστε σε ένα όχημα που δημιουργήθηκε για να οργώνει τις πίστες στο όριο. Όσο για το κόστος απόκτησής της LaFerrari FXX-K, αναμένεται να είναι κοντά στα δυόμιση εκατομμύρια ευρώ.

newsauto.gr

Σχετικά Άρθρα