Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των Windows 7 και 8

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Τον περασμένο μήνα είχε παρατηρηθεί για πρώτη φορά η πτώση των Windows XP σε ποσοστό κάτω του 40% στην αγορά λειτουργικών συστημάτων.
Με τα Windows 8 να κάνουν ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα, η Microsoft δεν μπορεί παρά να είναι ευχαριστημένη που πλέον βλέπει το νέο της σύστημα να παρουσιάζει άνοδο, έστω και με σχετικά χαμηλούς ρυθμούς.
Τα τελευταία στοιχεία από το Net Applications, δείχνουν πως το Δεκέμβριο του 2012 τα Windows 8 παρουσίασαν άνοδο με το ποσοστό τους να φτάνει στο 1,64% της αγοράς από το 1,09%, ενώ την ίδια περίοδο τα Windows 7 έφτασαν στο 45,11% από 44,71% που είχαν το Νοέμβριο.
Οι μετρήσεις γίνονται ανάλογα με την ηλεκτρονική χρήση των υπολογιστών και υπολογίζεται πως, με το τέλος του Ιανουαρίου, το νέο λειτουργικό της Microsoft θα παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, αφού πολλές από τις συσκευές πουλήθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων χωρίς να προλάβουν να αφήσουν το ηλεκτρονικό τους στίγμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το συνολικό μερίδιο, όλων των εκδόσεων Windows, άγγιξε το 91,74% της αγοράς, τη στιγμή που το Mac κατέχει το 7,07% και η πλατφόρμα των Linux το 1,19%.
Σημαντική παρατήρηση αποτελεί πως με την κυκλοφορία των Windows 8, περισσότεροι από τους μισούς χρήστες επέστρεψαν στον πλοηγό της εταιρίας, Internet Explorer 10.

Σχετικά Άρθρα