To πρώτο αυτόνομο «έξυπνο» ρολόι με 3G ανακοίνωσε η Samsung

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Το πρώτο smartwatch που λειτουργεί αυτόνομα ως τηλέφωνο 3G, δηλαδή ακόμα και όταν το συζευγμένο smartphone βρίσκεται εκτός εμβέλειας Bluetooth, παρουσίασε η Samsung Electronics την Πέμπτη. Η Samsung έχει παρουσιάσει ήδη smartwatch που λειτουργούν και χωρίς smartphone με Tizen OS, το Gear S όμως είναι αυτό με την μεγαλύτερη οθόνη (κατά 1 περίπου ίντσα).

To Gear S έχει κυρτή οθόνη Super AMOLED 2 ιντσών (5 εκατοστών, με ανάλυση 360 x 480 pixel) και μπορεί να αξιοποιεί τα διαθέσιμα δίκτυα ασύρματης δικτύωσης WiFi και το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS (υποβοηθούμενη πλοήγηση από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας) για να δίνει οδηγίες στον πεζό χρήστη. Το Samsung Gear S δεν φοράει Android Wear αλλά το λειτουργικό σύστημα Tizen OS, όπως τα τελευταία δύο smartwatch της εταιρείας.

To Gear S έχει 3G, Wi-Fi και Bluetooth (στην νεότερη λιτοδίαιτη έκδοση 4.1) και επιτρέπει στον χρήστη να απαντά στα μηνύματα που λαμβάνει στον καρπό του χρησιμοποιώντας ένα εικονικό πληκτρολόγιο που προβάλλεται στην οθόνη του. Εναλλακτικά, ο χρήστης μπορεί να υπαγορεύει τα μηνύματά του στo Gear S, αφού το smartwatch υποστηρίζει το S Voice, ένα προηγμένο user interface που ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές.

Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το ρολόι του με την αυτόνομη σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μέσω 3G ή να συνδέεται με το τηλέφωνό του μέσω Bluetooth. Το Gear S έρχεται φορτωμένο με widget διαφόρων λειτουργιών, όπως το fastFT για την 24ωρη μετάδοση σύντομων ειδήσεων από τους Financial Times, με ταυτόχρονη χρήση του Spritz, ενός προγράμματος που επιταχύνει τον ρυθμό ανάγνωσης του χρήστη(speed reader).

Στις προδιαγραφές του Gear S αναφέρονται οι ακόλουθες λειτουργίες:

Επικοινωνία
- 2G, 3G Call, Bluetooth Call
- Contacts, Notifications, Messages, Emails, QWERTY Keyboard

Επαφές, ειδοποιήσεις, μηνύματα, e-mail και πληκτρολόγιο QWERTY

Υγεία και Ευεξία:
- S Health, Nike+ Running

Πληροφόρηση:
- Schedule, News, Navigation, Weather

Πρόγραμμα εργασιών, πλοήγηση, ενημέρωση για τον καιρό

Media:
- Music Player, Gallery

Αναπαραγωγή μουσικής και φωτογραφιών

Άλλες υποστηριζόμενες λειτουργίες:
- S Voice, Find My Device (εντοπισμός της συσκευής), Power Saving Mode

IP67 Certified Dust and Water Resistant

Πιστοποίηση IP67 για την αντοχή στην σκόνη και το νερό, υπό προϋποθέσεις.

Ακόμα, ο χρήστης του Gear S μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις για τα νέα μηνύματα που δέχεται στο Facebook και να απαντά σε αυτά. Η άθληση εξυπηρετείται από το Gear S με app όπως το Nike+ Running, αφού το ρολόι φέρει τους πολλαπλούς αισθητήρες που απαιτούνται για την καταγραφή της κίνησης, της ταχύτητας, της διαδρομής, της πλοήγησης. Συγκεκριμένα, το Gear S διαθέτει αισθητήρα επιτάχυνσης, γυροσκόπιο, πυξίδα, αισθητήρα καρδιακού παλμού, φωτός, UV και βαρόμετρο.

Η συσκευή έχει 512MB μνήμη RAM και 4GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, καθώς και υποδοχή σύνδεσης μέσω USB 2.0. Η μπαταρία της περιορίζεται στα 300mAh, αρκετή για 2 ημέρες «τυπικής χρήσης», σύμφωνα με τον κατασκευαστή.

Η τιμή του νέου smartwatch της Samsung θα ανακοινωθεί όταν το Gear S κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2014.

tech.in.gr

Σχετικά Άρθρα