Οι ΗΠΑ προωθούν τα καθαρά αυτοκίνητα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Οι κυβερνήτες της Καλιφόρνιας, της Νέας Υόρκης και ακόμη έξι πολιτειών συμφώνησαν να κυκλοφορήσουν 3,3 εκατ. αυτοκίνητα με μηδενική εκπομπή ρύπων μέσα στα επόμενα 12 χρόνια, προκειμένου να προστατεύσουν το περιβάλλον και να στηρίξουν την οικονομία.

Οι πολιτείες θα ξεκινήσουν με την εναρμόνιση των κανονισμών δόμησης, ώστε να καταστήσουν ευκολότερη την κατασκευή σταθμών φόρτισης, ενώ παράλληλα θα προσφέρουν οικονομικά κίνητρα για την προώθηση των οχημάτων μηδενικής εκπομπής ρύπων.

Επίσης, θα εξετάσουν το ενδεχόμενο παροχής ευνοϊκών τιμολογίων για φόρτιση στο σπίτι, αγορά καθαρών αυτοκινήτων από την κυβέρνηση και την ανάπτυξη κοινών προτύπων για τη σήμανση και τα δίκτυα φόρτισης.

Τα οχήματα μηδενικής εκπομπής ρύπων περιλαμβάνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που λειτουργούν με μπαταρία, plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα και ηλεκτρικά οχήματα που λειτουργούν με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Στους αμερικανικούς δρόμους κυκλοφορούν ήδη 165.000 τέτοια αυτοκίνητα.

Οι κυβερνήτες των πολιτειών που υπέγραψαν τη συμφωνία για την προώθηση αυτών των οχημάτων εκτιμούν ότι θα συμβάλουν σημαντικά στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Τα εν λόγω οχήματα συμβάλλουν επίσης στη μείωση των δαπανών για καύσιμα μακροπρόθεσμα. Έως το 2025, ένας μέσος οδηγός αυτοκινήτου μηδενικής εκπομπής ρύπων θα εξοικονομήσει σχεδόν 6.000 δολάρια καθόλη τη διάρκεια του αυτοκινήτου.

«Δεν πρόκειται για μία απλή συμφωνία, αλλά μια σοβαρή και σημαντική δέσμευση», δήλωσε ο διοικητής της Καλιφόρνιας Τζέρι Μπράουν
Οι άλλες πολιτείες που υπέγραψαν τη συμφωνία είναι το Κονέκτικατ, το Μέριλαντ, η Μασαχουσέτη, το Όρεγκον, το Ρόουντ Άιλαντ και το Βερμόντ.

Σχετικά Άρθρα