Σύστημα διαστημικών πληρωμών αναζητούν η PayPal και το Ινστιτούτο SETI

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο SETI που συνεχίζει να αναζητά εξωγήινους, η υπηρεσία διαδικτυακών πληρωμών PayPal λανσάρει μια πρωτοβουλία για την επιλογή του νομίσματος που θα χρησιμοποιούν οι ταξιδιώτες του Διαστήματος.

«Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το μέλλον: ένα μέλλον στο οποίο οι παγκόσμιες πληρωμές δεν είναι κάτι για το οποίο απλά μιλάμε» δήλωσε ο πρόεδρος της PayPal Ντέιβιντ Μάρκους, μιλώντας από τα αρχηγεία του SETI στη Σίλικον Βάλεϊ.

Η πρωτοβουλία, με την ονομασία PayPal Galactic, απευθύνεται στις εταιρείες διαστημικού τουρισμού και άλλους φορείς που παίζουν ρόλο στην εμπορευματοποίηση του Διαστήματος, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα σύστημα διαπλανητικών πληρωμών.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν πώς θα πραγματοποιούνται διαστημικές πληρωμές χωρίς μετρητά, καθώς και ποιες αλλαγές απαιτούνται για την επέκταση του τραπεζικού συστήματος στο Διάστημα.

«Το PayPal έχει ήδη φέρει τις πληρωμές στο Διαδίκτυο, στα κινητά τηλέφωνα, πέρα από τα χερσαία σύνορα» σχολίασε ο Μάρκους. «Προσδοκούμε να ωθήσουμε τις πληρωμές από τον κόσμο μας στον επόμενο και ακόμα παραπέρα» είπε.

Σχετικά Άρθρα