«Σωτήρια» εφαρμογή κινητού τηλεφώνου για όσους έχουν κατοικίδια

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Οι λάτρεις των σκύλων και των γάτων θα μπορούν να πλέον να είναι σίγουροί ότι τα κατοικίδιά τους ασκούνται και τρέφονται σωστά χάρη σε μία νέα εφαρμογή που θα εντοπίζει πόση ώρα το ζώο παίζει, τρέχει, κοιμάται και τρώει.

Η «σωτήρια» για τους φιλόζωους εφαρμογή ονομάζεται Whistle, και παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Πώς μπορεί, όμως, να λειτουργήσει;

Με την βοήθεια ενός πομπού στο κολάρο του σκύλου, η εφαρμογή μπορεί να εντοπίζει τις αλλαγές στις κινήσεις του μέσα στη μέρα και να συγκρίνει, μάλιστα, την δραστηριότητά του με εκείνη άλλων σκύλων της ίδιας ράτσας.

Ειδοποιεί, για παράδειγμα, τον ιδιοκτήτη του ζώου για τυχόν αλλαγές στην συμπεριφορά του, όπως αν ξαφνικά ξυπνάει στη μέση της νύχτας.

Η εφαρμογή κατασκευάστηκε με την βοήθεια κτηνιάτρων και στοχεύει στο να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να εντοπίζουν από τα πρώτα στάδια τα προβλήματα υγείας του σκύλου τους εμφανίζοντας τις αλλαγές στην δραστηριότητα και την συμπεριφορά του και συγκρίνοντάς την με εκείνη άλλων ζώων της ίδιας ηλικίας, ράτσας και βάρους.

Για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων που θέλουν να εντοπίζουν που βρίσκεται ο σκύλος ή η γάτα τους, υπάρχει η εφαρμογή Tagg για τις συσκευές iPhone και Android που θα τους παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Η συσκευή θα κοστίζει σχεδόν 100 δολάρια, ενώ η εφαρμογή στο κινητό είναι δωρεάν.

Διαθέτει GPS και επίσης τοποθετείται στο κολάρο του κατοικίδιου ώστε να εντοπίζει που βρίσκεται πάνω σε έναν χάρτη. Οι χρήστες της θα λαμβάνουν επείγουσα ειδοποίηση στο κινητό τους αν το κατοικίδιό τους απομακρυνθεί από μία συγκεκριμένη περιοχή, ενώ θα παρακολουθούν και τις δραστηριότητές του.

Η Tagg θα κοστίζει περίπου 100 δολάρια και θα έχει μηνιαία συνδρομή σχεδόν 8 δολαρίων.

Σχετικά Άρθρα