Επίθεση από hackers στην υπηρεσία φύλαξης Bitcoins Instawallet

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Το νέο ψηφιακό νόμισμα Bitcoin σαρώνει στο Διαδίκτυο, ήδη όμως έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα σχετικά με την ασφάλεια του. Πράγματι, η υπηρεσία Instawallet για τη δημιουργία ψηφιακού πορτοφολιού και τη φύλαξη Bitcoins ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της επ’ αόριστον έπειτα από παραβίαση που δέχτηκε από hackers.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, hackers κατόρθωσαν να εισχωρήσουν στις βάσεις δεδομένων της με αποτέλεσμα να κλείσει μέχρις ότου δημιουργηθεί μια νέα ασφαλέστερη αρχιτεκτονική.

Πέρα από την μεγάλη πτώση στην αξία του Bitcoin που προκάλεσε (από $145 σε $117 μέσα σε λίγες ώρες), το συγκεκριμένο περιστατικό μας διδάσκει ότι ίσως οι υπάρχουσες υποδομές ασφαλείας να μην είναι αρκετά ώριμες ώστε να υποδεχτούν με ασφάλεια το νέο διαδικτυακό νόμισμα.  Θυμίζουμε πάντως ότι η Κύπρος είναι η πρώτη χώρα στην οποία θα εγκατασταθεί Bitcoin ATM. Ας ελπίσουμε ότι δε θα δούμε σύντομα άλλα παρόμοια περιστατικά που αν μη τι άλλο θα αποτρέψουν τον κόσμο από το Bitcoin.

Σχετικά Άρθρα