Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις στο Google για το 2012

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ , , Updated

Φέτος, η λίστα περιλαμβάνει τις αναζητήσεις σε 55 χώρες -δεν περιλαμβάνεται όμως η Ελλάδα. Επίσης, η Google ομαδοποίησε τους όρους αναζήτησης ανάλογα με το αντικείμενο στο οποίο αφορούν και έτσι έφτιαξε 838 λίστες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η λίστα των δημοφιλέστερων αναζητήσεων ανά τον κόσμο για consumer electronics, αν και περιορίζεται σε tablet και smartphone.
Στην κορυφή της διεθνούς λίστας ανήλθαν η Γουίτνεϊ Χιούστον καθώς ο ξαφνικός θάνατός της προκάλεσε το ενδιαφέρον των χρηστών του Διαδικτύου ανά τον κόσμο. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το ανεπανάληπτο χορευτικό στιλ του Κορεάτη PSY "Gangnam Style" -το βίντεο αυτό ήταν το δημοφιλέστερο βίντεο στα χρονικά του YouTube. Τρίτος ήταν ο υπερ-άνθρωπος Αυστριακός skydiver Felix Baumgartner που προκάλεσε ενθουσιασμό και έκπληξη με μια απίθανη ελεύθερη πτώση. Στην τέταρτη θέση, μετά τον Τυφώνα Σάντι, βρέθηκε το iPad 3 και στην πέμπτη, το Diablo 3.

Στην κορυφή της λίστας για πολλές χώρες αναρριχήθηκαν οι αναζητήσεις που αφορούσαν τις αμφιλεγόμενες νομοθετικές πράξεις  ACTA και SOPA που αφορούν στο Διαδίκτυο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν επίσης οι εκδηλώσεις ενάντια στην SOPA (στην 4η θέση, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες). Το θέμα ήταν Νο1 και στα Google+ Hashtags.

Σε ότι αφορά στα consumer electronics που αναζητούσαν στο Google οι περισσότεροι χρήστες ανά τον κόσμο, η Google εξέδωσε την ακόλουθη λίστα:

iPad 3
Samsung Galaxy S3
iPad Mini
Nexus 7
Galaxy Note 2
Play Station
iPad 4
Microsoft Surface
Kindle Fire
Nokia Lumia 920
Στην λίστα με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις φωτογραφιών βρέθηκε το iPhone 5 (και μάλιστα στην 3η).

Σχετικά Άρθρα