Επιστήμονες αναζητούν γυναίκα για να κυοφορήσει Νεάντερταλ!

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Στην αναζήτηση εθελόντριας που θα δεχτεί να αναστήσει τον περιβόητο Νεάντερταλ βρίσκονται οι επιστήμονες, κάτι που θα λέγαμε ότι θυμίζει περισσότερο σενάριο κινηματογραφικής ταινίας παρά πραγματικότητα!

Ο καθηγητής George Church της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή η επιστήμη είναι σε θέση να ανακτήσει το DNA του Ανθρώπου του Νεάντερταλ, παρότι το συγκεκριμένο είδος έχει εκλείψει τα τελευταία 33.000 χρόνια.

Για την επίτευξη του φιλόδοξου αυτού σχεδίου θα χρησιμοποιηθούν δείγματα από οστά που έχουν ανασκαφεί όλα αυτά τα χρόνια, ενώ το μόνο που απομένει είναι η εύρεση της θαρραλέας εθελόντριας που θα δεχτεί να κυοφορήσει ένα σύγχρονο Νεάντερταλ. Σύμφωνα με τον καθηγητή η επιστροφή των Νεάντερταλ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το καλό της ανθρωπότητας:

“Οι Νεάντερταλ πιθανότατα θα σκέφτονται διαφορετικά από εμάς. Γνωρίζουμε ότι το μέγεθος του κρανίου τους είναι αρκετά μεγαλύτερο από το δικό μας και δεν αποκλείεται να είναι ακόμα και πιο ευφυείς. Σε μια δύσκολη περίσταση όπως για παράδειγμα την αντιμετώπιση μιας επιδημίας, ο τρόπος σκέψης τους θα μπορούσε να αποδειχτεί σωτήριος.”

Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε στην ιστορία ως μια σύγχρονη μαμά Νεάντερταλ δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με τον καθηγητή…

Σχετικά Άρθρα