Αλλάζει το Facebook απόψε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ,

Εντείνεται η φημολογία που  θέλει το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης να τα «βάζει» με το Google με τη νέα υπηρεσία που θα λανσάρει απόψε σε ειδική εκδήλωση στο αρχηγείο του Facebook στην Σίλικον Βάλεϊ. Φήμες κυκλοφορούν και για πιθανό Facebook τηλέφωνο! Η εταιρία πιθανότατα να αποκαλύψει και νέες εκδοχές των apps της για τους χρήστες iPad. 

Οργιάζουν οι φήμες στο διαδίκτυο σχετικά  με την πρόσκληση που εστάλη σε δημοσιογράφους από τους ιθύνοντες του Facebook για να παρακολουθήσουν ένα event στα κεντρικά γραφεία τους στην Αμερική. Το κάλεσμα που στάλθηκε στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «μια βραδιά για να δείτε επιτέλους τι ετοιμάζουμε εδώ και καιρό». Ειδήμονες του χώρου κάνουν λόγο για νέο κινητό τηλέφωνο μέχρι διαδικτυακή τηλεφωνική υπηρεσία, ενώ οι περισσότεροι θεωρούν σίγουρο γεγονός τα αποκαλυπτήρια του «Facebook Search», νέας μηχανής αναζήτησης που θα κοντράρει στα ίσα την Google. 

Αυτό πιστεύουν και οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας Pocket-Lint, «αν και οι ακριβείς πληροφορίες για της νέα μηχανής αναζήτησης παραμένουν θολές, μας έχουν ενημερώσει ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ετοιμάζει εδώ και καιρό το λανσάρισμα αυτής της εφαρμογής που θα αλλάξει εκ νέου το Facebook». Αν και το δίκτυο προσφέρει μια βασική εφαρμογή αναζήτησης που προσφέρει στους χρήστες του τη δυνατότητα να ψάχνουν για «άτομα, μέρη και πράγματα». Αλλά η αποψινή ανακοίνωση θα ανεβάσει τις –πεσμένες-  μετοχές του Facebook μιας και πρόκειται για «upgrade».

Αναβάθμιση που μάλλον θα προκαλέσει πονοκεφάλους στα γραφεία της  Google, που μάλλον ανεπιτυχώς προσπάθησε να εισχωρήσει στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με το Google+. Κάποιοι επιμένουν ότι το Facebook θα αποκαλύψει το νέο κινητό τηλέφωνο. Ήδη έχει κάνει ανοίγματα στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας αγοράζοντας το Instagram. Μάλιστα κάνουν λόγο για αλίευση γκουρού της τεχνολογίας από την ομάδα που δημιούργησε το iPhone και το iPad της Apple για να δουλέψουν πάνω στο πρότζεκτ, και το τηλέφωνο λέγεται ότι θα σχεδιάσει η HTC. 

Εταιρία γνωστή στο Facebook μιας και συνεργάστηκαν επιτυχώς στο παρελθόν για το λανσάρισμα των κινητών ChaCha και Salsa με το ειδικό κουμπί Facebook. Το νέο κινητό, αν υπάρχει, θα είναι αποκλειστικά  Facebook και φυσικά θα «τρέχει» όλο το software της εταιρείας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή που χρησιμοποιούμε. Θα λανσάρουν και το νέο Messenger app που θα επιτρέπει να καλεί κανείς δωρεάν τους φίλους του, τις γνωστές VoIP κλήσεις σε οποιοδήποτε Facebook φίλο του.  

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αύριο κάτι θα αλλάξει στον κόσμο του Facebook, ξανά.


πηγή:protothema.gr

Σχετικά Άρθρα