Αγγελική Βιντσιλαίου: Η Εθνική αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά μου δημιουργεί και το αίσθημα της ευθύνης!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ , , Updated

Η Αγγελική, αν και μόλις 16 ετών, έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της στο Ελληνικό μπάσκετ στις ηλικίες του αναπτυξιακού αθλητισμού. Αγωνιζόμενη στις θέσεις 1 και 2 η γεννημένη το 1998 Αγγελική έχει κατορθώσει να σαρώσει τους τίτλους με τον σύλλογό της, αποδεικνύοντας ότι στο Γαλάτσι προσέχουν πολύ την ανάπτυξη και στόχος τους δεν είναι μόνο οι τίτλοι αλλά και οι ανάδειξη καλών αθλητών και αθλητριών.

Στα 4 χρόνια που έχει ασχοληθεί με το μπάσκετ η Αγγελική κέρδισε με τη φανέλα του Γαλατσίου 3 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, 2 με τις Κορασίδες (2013 και 2014) και 1 με τις Νεανίδες (2013). Είχαν προηγηθεί 2 πρωταθλήματα με την ομάδα των Παγκορασίδων (2012 κ 2013).

Όπως ήταν επόμενο οι τίτλοι και οι καλές εμφανίσεις άνοιξαν την πόρτα της Εθνικής Κορασίδων για την Αγγελική, τα τελευταία 2 χρόνια. Ας δούμε τι λέει για όλα τα ανωτέρω καθώς και για τα μελλοντικά της πλάνα στην αποκλειστική συνέντευξη στο SportsOnAir.gr

 Αγγελική σε ευχαριστούμε που δέχτηκες να μας μιλήσεις. 
Στα 16 και έχεις ήδη σηκώσει κούπες με τις παγκορασίδες, κορασίδες και νεανίδες. Τι θεωρείς ότι πρέπει να έχει μία αθλήτρια για να μην «πάρουν» τα μυαλά της αέρα;

Είναι σίγουρα ξεχωριστό συναίσθημα η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος ωστόσο αποτελεί κι ένα κίνητρο συνεχούς δουλειάς και βελτίωσης! Θεωρώ πως η καθοδήγηση και η στήριξη από την οικογένεια είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στις μικρές ηλικίες ώστε να διατηρούνται οι ισορροπίες σ’ όλους τους τομείς της ζωής

 Ποιο το συναίσθημα φορώντας τα εθνικά χρώματα;

Για μένα η Εθνική αποτελεί ιδιαίτερη τιμή όμως ταυτόχρονα μου δημιουργεί το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στη χώρα μου, στις συμπαίκτριες μου και στ' άθλημα.

Η ομάδα σου το Γαλάτσι, καλύπτει όλες σου τις προσδοκίες;

Όχι απόλυτα! Ωστόσο το Γαλάτσι είναι ένα ερασιτεχνικό σωματείο περιορισμένων δυνατοτήτων και ταυτόχρονα αποτελεί εκκολαπτήριο νέων παικτριών, έχοντας ξεχωριστή σημασία για το ελληνικό γυναικείο μπάσκετ.

 
Η Αμερική και το κολεγιακό μπάσκετ, είναι στις μελλοντικές σου επιλογές;

Ακόμα είναι σχετικά νωρίς ν αποφασίσω. Παρόλα αυτά δεν απορρίπτω την ιδέα να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου σε κάποιο κολλέγιο του εξωτερικού

 
Μαθαίνοντας πολεμικές τέχνες, ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο μπάσκετ;

Οι πολεμικές τέχνες μου δίδαξαν αυτοσυγκέντρωση, επιλογή κατάλληλου στόχου και ταυτόχρονα μου δημιούργησαν τ' αίσθημα της σιγουριάς. Ακόμα με βοήθησαν να αντιμετωπίσω το συνήθη φόβο της επαφής με τον αντίπαλο και της πτώσης .

Ποιο είναι το μέρος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που έχεις επισκεφτεί λόγω αγώνων και σου έχει μείνει αξέχαστο;

Έχω επισκεφθεί πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού με ομάδες στις οποίες ήμουν μέλος. Αξέχαστο θα μου μείνει το πρώτο μου Πανελλήνιο στη Σκάλα Λακωνίας και το φετινό Πανευρωπαϊκό στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας .

 Οι καλύτεροί σου φίλοι είναι μέσα στο μπάσκετ ή εκτός;

Η καλύτερη μου φίλη είναι η δίδυμη αδερφή μου (σ.σ Σταυριανή Βιντσιλαίου) που είναι και συμπαίκτρια μου.

 Πώς είναι να αγωνίζεσαι με την αδελφή σου στην ίδια ομάδα; ανταγωνισμός ή πλεονέκτημα;

Είναι σίγουρα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα ν' αγωνίζομαι με την αδερφή μου στην ίδια ομάδα γιατί είναι εύκολο να συντονιστούμε και ξέρουμε τι να περιμένουμε η μία από την άλλη.

Αν έρθει η στιγμή να παίξετε ως αντίπαλες, πώς φαντάζεσαι να είναι;

Χαχα δεν μπορώ να το φανταστώ αυτό αλλά πιθανόν κάποια στιγμή να συμβεί ! Θα προσπαθήσω να φερθώ όσο πιο επαγγελματικά μπορώ.

 
Αγαπημένη αθλήτρια ή αθλητής;

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

 Δυνατό σημείο στο παιχνίδι σου; 

Δυνατό μου σημείο η επιμονή μου σ ένα στόχο.

Αδύνατο;

Αδύνατο η επιπολαιότητα μου!

 Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες τις συμπαίκτριες και τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκα είτε για μεγάλο είτε για μικρό χρονικό διάστημα κυρίως τον Αντώνη Ανδριόπουλο το Σπύρο Βελλινιάτη και τον Άκη Χρυσικάκη ο οποίος πίστεψε σε μένα και μου έδωσε την ευκαιρία . 

sportsonair.gr

Σχετικά Άρθρα

Καίτη Λιανού - Ιωαννίδου - Συνέντευξη στην κ. Μαίρη Λαρεντζάκη Γκιώνη

Δείτε τη συνέντευξη που αφορά το νέο μυθιστόρημα με τίτλο « άρωμα σε μελανοδοχείο»...

Συνέντευξη: Κ. Κορωναίου, προέδρου ΕΦΕΠ, για το φεστιβάλ φωτογραφίας

Συνέντευξη της Κατερίνα Κορωναίου, προέδρου της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Πρέβεζας (ΕΦΕΠ), για το φεστιβάλ φωτογραφίας – βίντεο στην Πρέβεζα...