Οι Ρουμελιώτες του Γαλατσίου στο Μοριά

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,

Στις 16 και 17 Μαΐου 2015, η ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ Γαλατσίου-Λαμπρινής,  πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή Ν.Δ. Πελοπόννησο.  

Αναχώρηση έγινε από το Γαλάτσι στις 7.30. Μετά από μια σύντομη στάση στον Ισθμό φύγαμε για την πρώτη μας επίσκεψη σε ένα ειδυλλιακό μέρος, κοντά στην Μεγαλόπολη στην Αγία Θεοδώρα του χωριού Βάστα. Από τους τείχους της μικρής εκκλησίας  που βρίσκεται μέσα σε πλατάνια και νερά, φυτρώνουν κατά έναν περίεργο τρόπο μεγάλα δέντρα.

Αφού απολαύσαμε το τοπίο και τα τρεχούμενα νερά επισκεφτήκαμε τον νερόμυλο που λειτουργεί, φάγαμε κάτω από τα πλατάνια και στις 3μ.μ. φύγαμε για την Καλαμάτα. Φτάσαμε στην Καλαμάτα μετά τις 4μ.μ. και καταλύσαμε σε παραλιακό ξενοδοχείο όπου ξεκουραστήκαμε και μετά επισκεφτήκαμε διάφορα αξιοθέατα της πόλης.

Το βράδυ όλοι μαζί πήγαμε σε μια ταβέρνα με ζωντανή μουσική, όπου φάγαμε και διασκεδάσαμε μέχρι τις πρωινές ώρες με δημοτικά και λαϊκά τραγούδια.

Την Κυριακή μετά το πρωινό φύγαμε με πρώτο προορισμό την Κορώνη. Ένα χωριό με πολύ ιστορία σε όλες τις περιόδους αλλά κυρίως στην εποχή των σταυροφόρων.

Επόμενος σταθμός μας η Μεθώνη. Ένα χωριό σήμερα που όπως φαίνεται από το  μέρος του τεράστιου κάστρου που έχει σωθεί, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αρχαιότητα αλλά κυρίως στην Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, και Ενετική περίοδο καθώς ήταν πέρασμα από την Δύση στους Αγίους Τόπους.

Αφού περιηγηθήκαμε και θαυμάσαμε τα τείχη και τις πολεμίστρες που φύλαγαν το λιμάνι φύγαμε για τον τελευταίο προορισμό μας, τη Πύλο. Η Πύλος αναφέρεται από τον Ομηρο ως το Βασίλειο του Νέστορα. Φάγαμε το μεσημέρι και περιηγηθήκαμε την πόλη, η οποία έπαιξε κομβικό ρόλο στην δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού κράτους, επειδή στον παρακείμενο κόλπο του Ναβαρίνου έγινε η καθοριστική ναυμαχία  και σήμανε την ήτα και αποχώρηση των Τούρκων.

Στις 5 αναχωρήσαμε για την επιστροφή και μετά μια σύντομη στάση πριν την Κόρινθο φτάσαμε στο Γαλάτσι.

Ευχαριστούμε όσους συμμετείχαν και ελπίζουμε να τους ξαναδούμε σε κάποια άλλη εξόρμηση μας.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης

           Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας
     Σκύρλας Σπύρος                 Φλώρος Χρήστος

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...