Οι Πελοποννήσιοι του Γαλατσίου πήγαν εκδρομή

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,

Στις 07.45 το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου, οι Μοραΐτες και οι φίλοι τους ξεκίνησαν με ωραίο καιρό την εκδρομή τους για την Αρκαδία, επαρχία Κυνουρίας .

Πρώτη στάση έξω από τη Σήραγγα του Αρτεμισίου για ένα καφεδάκι και μετά εν συνεχεία για το πανέμορφο χωριό Άγιος Πέτρος Κυνουρίας μέσα στις καστανιές τις καρυδιές και τα έλατα. Eκεί παρέμειναν για ουζάκι αλλά και ψώνια σε παραδοσιακά και τοπικά προϊόντα δίπλα στην ομώνυμη εκκλησία του Αγ. Πέτρου.

Στη συνέχεια μέσα από την καταπράσινη φύση με πολλές στροφές έφθασαν στο περίφημο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής.
Το πρώτο Μοναστήρι ιδρύθηκε το 717 μ.χ και ήταν κτισμένο στο πιο ψηλό μέρος του Μαλεβού μέσα στα απάτητα δάση στην περιοχή Κανάλους.
Όμως μέσα σε μια χρονιά πέθαναν όλοι οι Μοναχοί και ο τελευταίος από αυτούς άφησε ένα σημείωμα που κατέληγε
΄΄…αποθνήσκω εν μέσω της βοής των ελάτων…΄΄
Αυτή τη φράση αυτολεξεί έλεγαν οι μοναχοί που επέστρεψαν από τα διάφορα μετόχια της Μονής και απεφάσισαν να το εγκαταλείψουν και να κτίσουν το νέο Μοναστήρι χαμηλότερα το 1116 μ.Χ.

Μετά το τραγικό τέλος των μοναχών που πέθαναν από το πολύ κρύο και την βοή του αέρα, η Εικόνα της Παναγίας έφυγε μόνη της και ήρθε στην θέση που είναι σήμερα και εκάθησε μέσα στα βάτα και ένα καντήλι έκαιγε δίπλα της.
Τρείς φορές μετέφεραν την εικόνα στην περιοχή κανάλους και πάλι έφευγε και ερχόταν εδώ στα βάτα με το θεϊκό καντήλι να είναι αναμμένο.
Έτσι οι πατέρες απεφάσισαν να κτίσουν εδώ το Μοναστήρι το 1116μ.χ και να βάλουν την εικόνα στη θέση που η ίδια είχε επιλέξει.

Η θαυματουργή Εικόνα είναι από τις 70 Εικόνες που είχε ζωγραφίσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς την οποία έφεραν οι κάτοικοι από το Άγιο Όρος όταν ήρθαν και κατοίκησαν εδώ στην Κυνουρία.

Την Παρασκευή των τελευταίων χαιρετισμών 17 Απριλίου το 1964 στην αγρυπνία οι προσκυνητές παρατήρησαν ότι η εικόνα της Παναγίας ευωδίαζε, έτρεξαν αμέσως οι μοναχές και είδαν το στόμα της Παναγίας να ανοίγει και να τρέχει Άγιο μύρο σαν νερό και όταν έκλεινε το στόμα, σταματούσε.
Μαζεύτηκε πολύς κόσμος , ο μητροπολίτης, η αστυνομία και έκλεισαν την εκκλησία για να δουν τι συμβαίνει και όλοι πίστεψαν διότι το Άγιο μύρο διαπερνούσε το τζάμι και έτρεχε στο έδαφος .
Από τότε μέχρι σήμερα ο κόσμος πηγαίνει και προσκυνούν τη θαυματουργή εικόνα και οι μοναχές τους δίνουν βαμβάκι με άγιο μύρο που είναι θαυματουργό.

Μετά το προσκύνημα οι μοραΐτες κατέβηκαν στο παράλιο Άστρος σε ωραία ταβέρνα διπλά στην παραλία για μπάνιο και στη συνέχεια φαγητό, γλέντι, τραγούδι με κιθάρες και χορό.

Μετά τις βόλτες στην κωμόπολη ξεκίνησε η επιστροφή για το Γαλάτσι όπου και μέσα στο πούλμαν συνεχίστηκε το γλέντι και ο χορός με γέλια και ανέκδοτα μετά την θαυμάσια μέρα που πέρασαν και τον όμορφο καιρό .

Με μία στάση στον ισθμό της Κορίνθου όπου περνούσε εκείνη την ώρα ένα πλοίο και φωτογραφήθηκαν, αναχώρησαν για τον τελικό προορισμό για το Γαλάτσι ευχαριστώντας ο Πρόεδρος και το Διοικ.Συμβούλιο τον κόσμο για την συμμετοχή του και στο επανιδείν στην επόμενη εκδρομή.

Μετα τιμής

Το Δ.Σ.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...