Δελτίο τύπου από Σύλλογο Κρητών Γαλατσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ , , Updated


Η ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Σε μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα γεμάτη ακριτικό πολιτισμό η Κρήτη συνάντησε τον Πόντο.


Στις 27 Φεβρουαρίου ο σύλλογος Κρητών Γαλατσίου Λαμπρινής τίμησε τον σύλλογο Ποντίων Μεταμόρφωσης με μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση. Η βραδιά εναλασσόταν με ακούσματα Ποντιακής μουσικής, χορών και Κρητικών ακουσμάτων. Τα συναισθήματα διάφορα το κέφι άφθονο, τα εδέσματα πλούσια και η επόμενη συνάντηση προκαθορισμένη.


Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λυράρηδες Ανθόπουλο Γιάννη Ποντιακή λύρα, Σταματόπουλο Τρύφωνα νταούλι και Μπάμπη Τερζάκη Κρητική λύρα, Αλέξανδρο Μασάρο λαούτο και Ανδρέα Βάρδα λαούτο. Επίσης τον υπεύθυνο χορευτικού Ποντίων Παναγιώτη ψυλάκη και τους δασκάλους χορευτικών Κρητών ΆνναΦραντζή και Γιώργη Καργιωλάκη οι οποίοι μας χάρισαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ατελείωτο κέφι.


Ιδιαίτερη χαρά μας έδωσε ο Παύλος Κοντογιαννίδης, ο οποίος με το Ποντιακό τραγούδι του συμμετείχε ενεργά στην έκβαση της όμορφης βραδιάς.


Είναι τιμή μας να υποδεχόμαστε να συναντάμε τους παραδοσιακούς συλλόγους κάθε γωνιάςτου Ελληνισμού. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παρευρισκόμενους που μας δίνουνε την δύναμη να συνεχίσουμε την παράδοση.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...