Δελτίο τύπου από Σύλλογο Κυνηδαριωτών Νάξου «Άγιος Γεώργιος» για τις εκδηλώσεις του

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,

Δελτίο Τύπου Εκδηλώσεων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μας την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στην αίθουσα του συλλόγου (Δερβενακίων 20-Γαλάτσι). 
Συγχωριανοί και φίλοι του συλλόγου συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία και στη γιορτή της γυναίκας, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά την κοινωνική και ηθική προσφορά από το σύλλογο μας, αλλά και τη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλελγγύης που υπάρχει μεταξύ μας.

Εθελοντική Αιμοδοσία 
Η εθελοντική αιμοδοσία ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 1:00 το μεσημέρι με την τράπεζα αίματος του χωριού μας, να ενισχύεται με 36 μονάδες αίματος
Μια πράξη αγάπης και ευαισθησίας που υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από τα μέλη και φίλους του συλλόγου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου, ευχαριστεί θερμά όλους τους αιμοδότες για την ανεκτίμητη συνδρομή τους, εύχεται να είναι υγιείς και να διακρίνονται πάντα από παρόμοιες πράξεις βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας. 

Ευχαριστεί επίσης το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία" για την άριστη συνεργασία με το σύλλογο μας. 
Στο τέλος της αιμοδοσίας σε ένδειξη ευχαρίστησης και προσφοράς προς τους αιμοδότες, πραγματοποιήθηκε κλήρωση με δύο τυχερούς να κερδίζουν εισιτήρια προσφορά της Blue Star Ferries και πέντε τυχερούς να κερδίζουν δωρεά εργαστηριακές εξετάσεις στο εργαστηριακό κέντρο Γαλατσίου Meganalysis
Τέλος παρατέθηκε γεύμα στο προσωπικό του νοσοκομείου με παραδοσιακούς μεζέδες και φαγητό που επιμελήθηκε ο "μάγειρας" του συλλόγου Δημήτρης Βασιλείου Λεγάκης. 
Γιορτή της Γυναίκας
Με πρωτοβουλία της υπεύθυνης του χορευτικού τμήματος τωνΜαρίας Ν. Κλουβάτου, σε συνεργασία με τις γυναίκες που συμμετέχουν στο τμήμα και σε συνεννόηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η γιορτή της γυναίκας στην αίθουσα του συλλόγου. 
ενηλίκων,
Η γιορτή ξεκίνησε στις 6:00 το απόγευμα με πολλά φαγητά, καταπληκτικούς μεζέδες και γλυκά από τις γυναίκες μέλη και φίλους του συλλόγου. Ο πλούσιος μπουφές που στρώθηκε και η συμμετοχή των μελών και φίλων του συλλόγου (ανδρών και γυναικών) που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα. Τα ποτά και αναψυκτικά ήταν προσφορά του συλλόγου και οι άντρες που συμμετείχαν, σερβίρισαν και περιποιήθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις γυναίκες. 
Διαβάστηκε το παρακάτω κείμενο που έστειλε η συγχωριανή μας Άρτεμις Κουρεμπελέ-Κλουβάτου: "...Η 8 Μάρτη καθιερώθηκε διεθνώς Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας για να τιμήσει τον αγώνα διαμαρτυρίας των αμερικανίδων εργατριών υφαντουργίας και των σοσιαλιστριών γυναικών της Ευρώπης στις αρχές του 20ου αιώνα που διεκδικούσαν ίσα δικαιώματα με τους άντρες στην εργασία και την ασφάλιση, δικαίωμα ψήφου και κατάρηγηση των διακρίσεων λόγω του φύλλου που εμπόδιζαν την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία. 
Στη χώρα μας σήμερα, στις συνθήκες κρίσης και πολιτικών λιτότητας, έχουν ανατραπεί βασικές κατακτήσεις των εργαζομένων, με τις γυναίκες να υφίστανται τις περισσότερες διακρίσεις στο πεδίο των εργαστηριακών σχέδεων -χαμηλότερες αμοιβές- ανασφάλιστη εργασία -απολύσεις- άρνηση πρόσληψης λόγω μητρότητας. 
Επίσης με τη συρρίκνωση των κοινωνικών δομών, η γυναίκα έχει όλο και περισσότερες ευθύνες για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων και δεν έχει τις απαραίτητες παροχές για την προστασία της μητρότητας και για την προστασία της υγείας της από τις συνέπειες της κάθε μορφής βίας, της πορνείας, του εμπορίου λευκής σάρκας. 
Θα πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να υποστηρίζουμε κάθε συλλογικό αίτημα που μπορεί να βελτιώσει τη θέση της γυναίκας σαν εργαζόμενη, μητέρα, γιαγιά, πεθερά, στο παρόν και να μας φέρει πιο κοντά σε ένα μέλλον χωρίς διακρίσεις και εκμετάλλευση...". 

Η καλή παρέα, η διάθεση των συμμετεχόντων, η ρακί και το καλό κρασί, δεν άργησαν να "φτιάξουν"
ένα όμορφο γλέντι με χορό και ξεφάντωμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί το χορευτικό τμήμα ενηλίκων για την πρωτοβουλία αυτή, εύχεται πάντα τέτοιες εκδηλώσεις να διοργανώνονται στο "στέκι" του συλλόγου και υπογραμμίζει ότι είναι δίπλα στα μέλη και αρωγός κάθε προσπάθειας που συμβάλλει στην στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών μας στην αλληλεγγύη και στον εθελοντισμό.
Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...