Δελτίο τύπου από Σύλλογο Κρητών Γαλατσίου - Λαμπρινής

ΣΥΛΛΟΓΟΙ , , Updated

Ο Σύλλογος Κρητών Γαλατσίου απέστειλε 3 δελτία τύπου για τις εκδηλώσεις που διοργάνωσε και συγκεκριμένα την κοπή της βασιλόπιτας, τον ετήσιο χορό και την λαχειαφόρο αγορά.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για βασιλόπιτα

Ο Σύλλογος Κρητών Γαλατσίου έκοψε την παραδοσιακή Βασιλόπιτα την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015 στην νέα αίθουσα του συλλόγου. Σε μία ανεπανάληπτα κατάμεστη αίθουσα ξεκίνησε η εκδήλωση με τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα από το χορευτικό του συλλόγου και ακολούθησε ένας σύντομος χαιρετισμός από τον πρόεδρο του συλλόγου Κο Χαρισάκη Βασίλη. Στην ομιλία του τόνισε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, κύρια από οικονομικής απόψεως, όμως με την καλή διάθεση την αλληλεγγύη και την προσφορά αλλά και βασισμένοι στις αξίες και τις παραδόσεις μας οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται και ατενίζουμε με αισιοδοξία τη νέα χρόνια.

Ακολούθησε η βράβευση των μαθητών και σπουδαστών που κατάγονται από την Κρήτη καθώς και του χορευτικού συγκροτήματος “Χαρίδημος Μαναρώλης“ του συλλόγου για την συμμετοχή του τον περασμένο Σεπτέμβρη στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που έγινε στην Πάτμο.

Επίσης τιμήθηκαν τα μέλη του συλλόγου Κα Τίντζη-Σαββιδάκη Ευδοκία και η Κα Ζήκου Αγγελική  για την προσφορά τους στο σύλλογο στον τομέα ψυχικής υγείας καθώς και ο Κος Δημήτρης Φλετούρης.  Τις τιμητικές  διακρίσεις  απένειμε ο Πρόεδρος του συλλόγου.

Μετά τον αγιασμό για την καινούρια χρονιά από τους Πατέρα ΣΤΕΦΑΝΟ από την εκκλησία της Αγίας Ειρήνης και ΠατέραΝΙΚΟΛΑΟ ΛΙΟΛΙΟ της Αγίας Γλυκερίας κόπηκε η παραδοσιακή βασιλόπιτα.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα “ Χαρίδημος Μαναρώλης “ του συλλόγου και κέρασμα με άφθονη τσικουδιά και παραδοσιακά κρητικά εδέσματα και χορό από τους παρευρισκόμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τους  προαναφερθέντες εκπροσώπους της εκκλησίας ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος και σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας καθώς επίσης οι πρόεδροι των πολιτιστικών σωματείων του Γαλατσίου αλλά και από άλλους  Κρητικούς  συλλόγους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ετήσιο χορό

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου Λαμπρινής την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στο κρητικό κέντρο Γοργόνα. Περίπου 500 άτομα μέλη και φίλοι του συλλόγου γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα και διασκέδασαν με το συγκρότημα του Στέλιος Ανδρουλιδάκης με κρητικά αλλά και νησιώτικα τραγούδια και χορούς. Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και γραμματέας του συλλόγου Μαλανδράκη Νίκη παρουσίασε το πρόγραμμα και τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους, τους εκπροσώπους διαφόρων φορέων. Εν συνεχεία κάλεσε  για  έναν σύντομο χαιρετισμό τον πρόεδρο του συλλόγου Βασίλη Χαρισάκη ο οποίος στην ομιλία του τόνισε  τις προσπάθειες του συλλόγου να κρατήσει τις πολύτιμες αξίες της παράδοσης και του πολιτισμού μας, ώστε να μην αλλοιωθούν στο πέρασμα του χρόνου. Ευχαρίστησε τους επαγγελματίες του Γαλατσίου για τις προσφορές τους στην λαχειοφόρο και την ανάγκη στήριξης της τοπικής αγοράς του Γαλατσίου. Επίσης καλωσόρισε  προσωπικά και ευχήθηκε στούς Μανώλης Πρωτονοτάριο, Γιάννη Οικονόμου, Παναγιώτη Δαβίλα και Αγγελική Ζήκου όπως επίσης όλους τους προέδρους των πολιτιστικών συλλόγων και των κρητικών σωματίων οπου παρευρίσκοντο στην εκδήλωση. Τέλος  τον λόγο πήρε η δασκάλα του χορευτικού του συλλόγου Άννα Φραντζή η οποία έκανε την παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων τα οποία εντυπωσίασαν με την παρουσία τους ειδικά τα δυο παιδικά τμήματα τα οποία ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Το χορευτικό συγκρότημα “ Χαρίδημος Μαναρωλης” του συλλόγου με τη χάρη και τη λεβεντιά του καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο.

Η συνέχεια άνηκε στον κόσμο που γέμισε την πίστα η οποία δεν άδειασε μέχρι αργά το βράδυ .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. 51

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ - ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ευχαριστεί Θερμά τους Επαγγελματίες της Περιοχής μας  αλλά και άλλων Περιοχών  καθώς και τις Κρητικές Μεταφορικές Εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και προσφέρανε πολλά και μεγάλης αξίας δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά της 01.02.2015.  Οι σημαντικές δωρεές που συγκεντρώθηκαν αποδεικνύουν εκτίμηση προς το Σύλλογό μας και κατ΄ επέκταση προς το πολυπληθές Κρητικό στοιχείο του Δήμου Γαλατσίου.

Το σεβαστό ποσό των χρημάτων που συγκεντρώθηκε κατά τη λαχειοφόρο θα αξιοποιηθεί για να προμηθευτούμε παραδοσιακές φορεσιές για το Χορευτικό μας Συγκρότημα «Χαρίδημος Μαναρώλης».

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Δ.Σ. του σχετικά νεοσύστατου Εμπορικού Συλλόγου Γαλατσίου – Λαμπρινής για την αμέριστη συμπαράσταση προς το Σύλλογό μας και να ευχηθούμε επιτυχή πορεία.

Παράλληλα θέλουμε να προτρέψουμε όλα τα Μέλη και τους Φίλους  του Συλλόγου μας να αξιοποιούν στο έπακρο τις Μεγάλες Δυνατότητες που τους προσφέρει η Πλούσια Αγορά της Περιοχής μας.

Με εκτίμηση για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                           Η Γενική Γραμματέας