Από την εκδήλωση των Επτανησίων Γαλατσίου για τον Κάλβο

ΣΥΛΛΟΓΟΙ , , Updated

Χθες Σάββατο 29 Νοεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία μια εκδήλωση-αφιέρωμα στον Ζακυνθινό ποιητή Ανδρέα Κάλβο.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα "Θάνος Κωτσόπουλος" στο δημαρχείο της πόλης μας, ενώ παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, πλήθος δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής λοιπών φορέων της πόλης μας. Το παρών έδωσαν και οι βουλευτές Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ) και η Γαλατσιώτισσα Ελένη Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ).Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη και περιεκτική εκδήλωση αφιερωμένη στον Ανδρέα Κάλβο, η οποία ανέδειξε το έργο αυτού του σπουδαίου ποιητή αφενός όσον αφορά στην συμβολή του στον αγώνα της επανάστασης, αφετέρου όσον αφορά στην διαχρονικότητά του, αφού σε κάθε περίπτωση ο ποιητής τόνιζε την ανάγκη η χώρα μας να μην αναμένει την "προστασία" των ξένων αλλά να βασίζεται στις δικές της δυνάμεις. Η εκδήλωση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τους παρευρισκομένους.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος ενώ παρουσίασαν επί σκηνής ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Ζαβιτσάνος, τα μέλη του συλλόγου Αυγουστίνος Κονδύλης, Σπύρος Θειακός, Κατερίνα Γαστεράτου και Διονύσης Κορφιάτης, οι οποίοι ανέδειξαν την ζωή και το έργο του μεγάλου ποιητή αξιοποιώντας παράλληλα και το οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της κρατικής τηλεόρασης.Ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Ζαβιτσάνος στον επίλογο της εκδήλωσης ανανέωσε το ραντεβού για τις 10 Ιανουαρίου, όταν και ο σύλλογος θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.Σχετικά Άρθρα