Δελτίο τύπου από τον Σύλλογο Πανοράματος Γαλατσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  

ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ                                                                   

«Η ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ»

ΞΑΝΘΗΣ  19

e-mail:       panoramagalatsi@yahoo.gr

facebook:  http://www.facebook.com/panoramagalatsi                                                                       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποίηση δωρεάν Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη»

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πανοράματος Γαλατσίου «Η Αγία Ειρήνη» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη χρονιά δωρεάν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε συνεργασία με τον Τομέα Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην έδρα του Συλλόγου, επί της Ξάνθης 19.

Το Σεμινάριο διεξήχθη σε δύο μέρη. Το πρώτο απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 5-10 ετών, τα οποία είχαν την ευκαιρία με μορφή παιχνιδιού να μάθουν απλούς τρόπους αντιμετώπισης τραυμάτων, εγκαυμάτων και άλλων επίπονων καταστάσεων. Παράλληλα έγινε προβολή σύντομων video, με την ιστορία και τη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το έτος ίδρυσης αυτού έως σήμερα.

Το δεύτερο μέρος απευθυνόταν σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες. Και οι τρεις Εθελοντές Σαμαρείτες, που ανέλαβαν την εκπαίδευση, έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες και έκαναν επίδειξη ως προς την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων (εγκαύματα, τραύματα, πνιγμονές, λιποθυμίες, κλπ).


Τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι εκπαιδευόμενοι που παρευρέθηκαν στο πρόγραμμα πραγματικά συμμετείχαν ενεργά και απόλαυσαν το άκρως ενδιαφέρον Σεμινάριο, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς τους Εθελοντές Σαμαρείτες και δεσμεύεται για την επανάληψη του εν λόγω Σεμιναρίου εντός του 2015.

Λίγα λόγια για το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (www.samarites.gr) 

Με ιστορία από το 1931 το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη και πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών, Διάσωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, ενώ ήδη διευρύνει τη δράση του μέσω διακρατικών συνεργασιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στελεχώνεται από νέους σε 27 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και αριθμεί περίπου 4.650 εν ενεργεία Εθελοντές Πρώτων Βοηθειών, Ναυαγοσώστες, Διασώστες, Εθελοντές Ιατρούς, Χειριστές Διασωστικών Σκύλων, Εθελοντές Εκπαιδευτές και Ειδικούς Συνεργάτες. Το Σώμα προσφέρει καθημερινά σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας σε πλήθος υπηρεσιών και αποστολών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπως: κινητοποίηση και επέμβαση σε αποστολές έρευνας και διάσωσης και αποστολές αντιμετώπισης καταστροφών, υγειονομική κάλυψη σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, κ.ά. 

Εκ της Γραμματείας του Συλλόγου

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...