Οι Ρουμελιώτες του Γαλατσίου πήγαν διήμερη εκδρομή

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ

      ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ   ΠΥΘΙΑΣ 14

                   Mail: enosiroumelioton@gmai.com

      ΤΗΛ & FAX: 210-2914713 & 210-2926588

                   ΚΙΝ. 6976026384 & 6940718320

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ

Η Ένωση ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ–ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή, την 1 και 2 Νοεμβρίου 2014 στο Βόλο και το Πήλιο.

Το Σάββατο μετά την αναχώρηση από το Γαλάτσι στις 7.30 κάναμε δύο σύντομες στάσεις στο 90 χλμ και στα Καμένα Βούρλα. Μετά επισκεφτήκαμε την Ιερά Μονή της Παναγίας Κάτω Ξενιάς που απέχει 16 χλμ από τον Αλμυρό. Η ίδρυση της υπολογίζεται στον 12ο ή 13ο αιώνα. Ιδρύθηκε ως ανδρικό αλλά από το 1970 είναι γυναικείο μοναστήρι. Μεγάλη υπήρξε η προσφορά της Μονής στους αγώνες εναντίον των Τούρκων.

Συνεχίζοντας αφού περάσαμε από την πόλη του Βόλου την Αγριά τα Λεχώνια ανεβήκαμε στις Μηλιές όπου καθίσαμε για φαγητό στα εστιατόρια του χωριού και κάναμε μια βόλτα να δούμε τα αξιοθέατα.

Επιστρέφοντας στο Βόλο κάναμε μια σύντομη στάση στα Καλά Νερά και φτάνοντας στο Βόλο καταλύσαμε σε κεντρικό Ξενοδοχείο. Αφού προηγήθηκε ανάπαυση και βόλτα στην μεγάλη και ωραία παραλία του Βόλου πήγαμε όλοι σε μια ταβέρνα που είχαμε κανονίσει εκ των προτέρων με ζωντανή μουσική από ένα συγκρότημα με λαϊκά τραγούδια όπου φάγαμε και χορέψαμε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Το πρωί μετά το πρωινό ανεβήκαμε στο Πήλιο και πήγαμε πρώτα στο ωραίο και γραφικό χωριό της Μακρινίτσας, όπου απολαύσαμε την θέα από ψηλά του Βόλου πίνοντας τον καφέ κάτω από τα πλατάνια στην πλατεία του χωριού και κάναμε μια βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια που σκαρφαλώνουν στο βουνό στα πάνω σπίτια του χωριού.

Φεύγοντας από την Μακρινίτσα περάσαμε από την Πορταριά και καταλήξαμε στα Χάνια τα οποία είναι σε υψόμετρο 1200 μέτρα. Η ομίχλη το κρύο η υγρασία οι ψιχάλες της βροχής  που έπεφταν  και τα πελώρια δέντρα έκαναν το τοπίο να φαίνεται  Αλπικό. Επιστρέψαμε στην Πορταριά για φαγητό και σύντομη περιήγηση για γνωριμία της περιοχής. Μετά το μεσημέρι αφήσαμε το Πήλιο και κατηφορίσαμε στην πόλη του Βόλου όπου καθίσαμε στην παραλία για καφέ, τσίπουρο και περίπατο στην ωραία  ηλιόλουστη παραλία. Στις 5.30 πήραμε το δρόμο της επιστροφής και φτάσαμε στο Γαλάτσι στις 9.30 το βράδυ μετά μια σύντομη στάση στα Καμένα Βούρλα.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους  που συμμετείχαν στη εκδρομή μας και ελπίζουμε να επαναλάβουμε στο εγγύς μέλλον.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...