Οι Θεσσαλοί του Γαλατσίου πήγαν εκδρομή

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ

Άλλη μια όμορφη εκδρομή του Συλλόγου Θεσσαλών.

Ο Σύλλογος Θεσσαλών, που έχει δημιουργήσει παράδοση στις εκδρομές, όσον αφορά την επιλογή τοποθεσιών, την άρτια οργάνωση και διασκέδαση, τόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού όσο και στον τόπο άφιξης, αυτή τη φορά επέλεξε ένα πανέμορφο χωριό, την Πλατανιώτισσα.

Ένα χωριό, στο όρος Χελμός, κτισμένο σε υψόμετρο 800 μέτρων <<πνιγμένο>> μέσα στο πράσινο, νοτιοανατολικά του Αιγίου γνωστό από την μοναδικότητα μιας εκκλησίας, που βρίσκεται μέσα σε μια κουφάλα πλατάνου, την Παναγία την Πλατανιώτισσα, διαμέτρου 25 μέτρων χωρητικότητας 25 ατόμων. Εκεί μέσα στην κουφάλα του δένδρου βρίσκεται αποτυπωμένη η εικόνα της Παναγίας βρεφοκρατούσας πανομοιότυπη με την ονομαστή ανάγλυφη Εικόνα του Μεγάλου Σπηλαίου, που η παράδοση αναφέρει ότι αποτυπώθηκε εκεί όταν μεταφέρθηκε το 840 μ. Χ. όταν μαινόταν η αίρεση των εικονομάχων και η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου πυρπολήθηκε.

Οι εκδρομείς, έφθασαν εκεί, αφού πέρασαν από το πανέμορφο χωριό Πτέρη με τη φοβερή θέα στον Κορινθιακό κόλπο.

Φθάνοντας στο χωριό Πλατανιώτισσα, ο ιερέας του χωριού αναφέρθηκε στην ιστορία της εικόνας και επιπλέον μας πήγε σε μια παλιά πέτρινη εκκλησία, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με περίφημες αγιογραφίες του 15ου αιώνος. Κατόπιν οι εκδρομείς περιηγηθήκαν στο χωριό με τα όμορφα ποταμάκια και πέτρινα γεφυράκια και κατέληξαν για φαγητό σε μια ταβέρνα που παλιά ήταν ο νερόμυλος του χωριού, όπου η περιποίηση και η φιλοξενία του μαγαζάτορα ήταν εξαιρετική.

Εκεί, μετά από ένα καλό φαγοπότι και καλό κρασί της περιοχής, ξεκίνησαν οι χοροί και τα τραγούδια μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Η επιστροφή περιελάμβανε το Αίγιο, με επίσκεψη στην Παναγία την Τρυπητή, γνωστή από την θαυματουργή εικόνα που βρίσκεται μέσα στο βράχο πάνω από το λιμάνι του Αιγίου, όπου από κάτω αναβρύζει το Θείο μύρο. Μετά από μιας ώρας στάσης στην παραλία του Αιγίου για παγωτό και καφέ, επιστροφή στην Αθήνα εν μέσω τραγουδιών και χορών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Κουσαΐτης ευχαρίστησε όλους, όσους συμμετείχαν στην εκδρομή, καθώς και τους συντελεστές αυτής και όλοι κατευχαριστημένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη έξοδο του Συλλόγου.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...