Δελτίο Τύπου από Σύλλογο Πελλοπονησίων Γαλατσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 8 Απριλίου στην Αίθουσα «ΚΑΜΙΝΙ», πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση για τα Αρχαία θέατρα της Πελοποννήσου και γενικά της Ελλάδος από τον υπεύθυνο κ. Χρήστο Λάζο του Συλλόγου «Διάζωμα» του κ. Σταύρου  Μπένου. Η απουσία του κ.Σ.Μπένου για λόγους εποχιακής ίωσης, και ζητούμε συγνώμη γι’ αυτό, δεν επηρέασε την πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση από τον κ.Λάζο Χ.

Ο Άνθρωπος που ανακάλυψε την ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ο καθηγητής αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, είπε «Δώστε τους Αρχαιολογικούς χώρους στον λαό» και είναι φανατικά υπέρ της χρήσης των μνημείων, λέγοντας ότι οι άνθρωποι τους δίνουν ζωή δεν τα καταστρέφουν.

Αυτός ο άνθρωπος που λατρεύει τις πέτρες και τις θεμελιώνει εκ νέου στις θέσεις τους, με τη δύναμη αυτού του πάθους ανέσυρε από τα βάθη της Γης μια αρχαία πολιτεία και για χάρη μας την ξαναέστησε .

Ο Παυσανίας που περιηγήθηκε σε όλη την Πελοπόννησο και την Μεσσήνη τον 2ον μ.χ αιώνα οδηγεί την ανασκαφή.

Ο Θέμελης επί 27 έτη σκάβει και αναστηλώνει τα μνημεία της και το όνειρο του είναι να τον μετατρέψει σε πρότυπο αρχαιολογικό χώρο για την Ελλάδα και το εξωτερικό και να είναι αυτάρκης στα οικονομικά από τα ίδια τους τα έσοδα.

Συνοδοιπόροι οι φοιτητές του, εθελοντές από την Γερμανία έως την Πρετόρια και ιδιώτες χορηγοί, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και η αρχαιολογική εταιρεία που το 1986 του ανέθεσε την διεύθυνση των ανασκαφών και στην άκρη του τούνελ το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η μοναδική Υπουργός με την οποία είχε επαφή ήταν η Μελίνα Μερκούρη και φυσικά ο Σταύρος Μπένος, με τον οποίο η συνεργασία τους συνεχίζεται σήμερα μέσα από το «Διάζωμα».

Επίσης ο κ.Λαζος είπε ότι τα αρχαία θέατρα πρέπει να αυτοσυντηρούνται έχοντας έσοδα εκτός κράτους και μας έδειξε 125 αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα από ποιους πόρους συντηρούνται ,όπως από τον απλό λαό, από το Ε.Σ.Π.Α. από ιδιώτες χορηγούς κ.λ.π

Με ευχαριστώ προς όλους έκλεισε η οπτικοακουστική παρουσίαση  της επίπονης εργασίας για τα αρχαία θέατρα

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ.Τσίρος Κ.

Ο Αντ/μαρχος Νίκου Ν. οι Δημοτ.Συμβ. κ.Μανιάτης Γ, Μπούρας Α, Μαγγανάρης Ν, Ζέρβα Ε., Ζώμπος Κ, οι Πρόεδροι Επτανησίων- Ζαβιτσάνος Γ., Ρουμελιωτών -Τούντας Δ. και  Κρητών- Χαρισάκης Β. και πολλοί φίλοι  που αγαπούν τέτοιες εκδηλώσεις.

 

 Μετα τιμής για το Δ.Σ

 

 

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   

 

 ΜΠΕΛΙΤΣΗΣ  Γ.                      ΠΑΓΙΩΤΑΣ   Π.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...