Εκδρομή της Ένωσης Ρουμελιωτών Γαλατσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ , , Updated

ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ

      ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ   ΠΥΘΙΑΣ 14

                   e-mail: enosiroumelioton@gmail.com

      ΤΗΛ & FAX: 210-2914713 & 210-2926588

                   ΚΙΝ. 6976026384 & 6940718320 


ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΝΩΣΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου-Λαμπρινής το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Μαρτίου 2014, πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στην Ευρυτανία.

Η αναχώρηση έγινε στις 8 π.μ. από Γαλατσίου και Καραϊσκάκη. Κάναμε δυο στάσεις στο 90ό χιλ. και έξω από την Λαμία στο δρόμο για το Καρπενήσι. Φτάσαμε μετά το μεσημέρι στο Καρπενήσι και πήγαμε σε μια ταβέρνα λίγο έξω από την πόλη. Εκεί φάγαμε τα εξαιρετικά μαγειρεμένα φαγητά από ντόπια κρέατα και ήπιαμε και τα απαραίτητα τοπικά κρασιά της ταβέρνας. Μετά επισκεφτήκαμε  το κοντινό χωριό Κορυσχάδες  και μας έγινε παρουσίαση φωτογραφιών από την ιστορική Συνέλευση της λεγόμενης κυβέρνησης του βουνού. Μετά από ένα σύντομο καφέ, φύγαμε γιά το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Καρπενησίου. Το βράδυ αφού ξεκουραστήκαμε πήγαμε σε μία ταβέρνα, στο κέντρο της πόλης, όπου μετά το φαγητό διασκεδάσαμε με ζωντανή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την Κυριακή μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρήσαμε για επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι του Προυσσού το οποίο υπήρξε καταφύγιο γιά τους αρματωλούς στην Τουρκοκρατία, ένας εκ των οποίων ήταν ο Καραϊσκάκης. Επισκεφτήκαμε το Μικρό χωριό και ενημερωθήκαμε γιά την ιστορία του, για την καταστροφή από κατολίσθηση το 1963, για τους αγώνες των απλών ανθρώπων να επιζήσουν στις δύσκολες συνθήκες της περιοχής. Το μεσημέρι φάγαμε σε μια ταβέρνα στο Μεγάλο χωριό και αφού κάναμε τα απαραίτητα ψώνια από τοπικά προϊόντα φύγαμε. Συγκίνηση μας προκάλεσε η επίσκεψή μας στο Κεφαλόβρυσο, λίγο έξω από το Καρπενήσι. Στο σημείο αυτό σκοτώθηκε ο Μεγάλος ήρωας της Ελληνκής Επανάστασης Μάρκος Μπότσαρης πολεμώντας για την απελευθέρωση της χώρας μας. Η επιστροφή μας δεν μας επιφύλασε εκπλήξεις. Ο οδηγός ήταν εξαιρετικός και φτάσαμε στο Γαλάτσι περίπου στις 10 μ.μ.

Ελπίζουμε να επισκεφτούμε και άλλα μέρη και να περάσουμε το ίδιο καλά γνωρίζοντας διάφορες περιοχές της χώρας μας, μαθαίνοντας συγχρόνως και την ιστορία τους.     

 

    ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ-ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ

                                          

                                                                        

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...