Ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου

ΣΥΛΛΟΓΟΙ , , Updated

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

    ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΤΣΑΚΑΛΩΦ 22Α -11146 –ΓΑΛΑΤΣΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ 6973543120 .-FAX    210.2920524


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 30 Μαρτίου ο Σύλλογος των Επτανησίων Γαλατσίου πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην ορεινή Κορινθία.

Γύρω στις 7.30 το πούλμαν των εκδρομέων αφηνε το Γαλάτσι με πρώτο σταθμό σύμφωνα και με το πρόγραμμα το πανέμορφο Κιάτο για πρωινό καφεδάκι συντροφιά με τον φλοίσβο από τα κύματα του Κορινθιακού..

Ένα όµορφο, παραθαλάσσιο, διαµετακοµιστικό, εµπορικό και παραθεριστικό κέντρο που περιβάλλεται από µια εύφορη περιοχή και διασχίζεται από τους ποταμούς Κύριλλο και Ελισσώνα.

Επόμενος σταθμός η Στυμφαλία λίμνη και το μουσείο περιβάλλοντος της περιοχής. Μια περιοχή γεμάτη από μυθολογία με τον μυθικό Ηρακλή να αντιμετωπίζει και να εξολοθρεύει  τις Στυμφαλίδες όρνιθες, που περιβάλλεται από τους ορεινούς όγκους της Ζήρειας, του Ολίγυρτου, του Μαυροβουνίου και του Γραβιά, στη νότια πλευρά του νομού Κορινθίας. Η υδάτινη λεκάνη της Στυμφαλίας θεωρείται η μεγαλύτερη στην ορεινή Πελλοπονησο, ενώ αποτελεί και τον νοτιότερο ορεινό υγροβιότοπο των Βαλκανίων. Το κύριο ενδιαφέρον της εντοπίζεται στον πλούσιο οργανικό κόσμο της λίμνης, καθώς και στους υπόγειους και ορατούς δρόμους μέσω των οποίων κυκλοφορεί το νερό. Το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας έχει σκοπό να καταδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης, καθώς και την αρμονική συνύπαρξή τους στη λεκάνη της Στυμφαλίας. Βασικοί στόχοι του μουσειολογικού σχεδιασμού είναι η οικολογική ευαισθητοποίηση του κοινού και η διάσωση της γνώσης για την παραδοσιακή τεχνολογία της περιοχής. Για περίπου μία και πλέον ώρα οι εκδρομείς δεν χόρταιναν να περιεργάζονται τις τρεις υποενότητες, που ορίζουν έμμεσα και το χώρο δράσης των ανθρώπων: τη λίμνη, τον κάμπο και το βουνό. Κεντρικό έκθεμα, η Τομή της Λίμνης, φέρνει μέσα στο Μουσείο την πραγματική Χλωρίδα και Πανίδα της λίμνης και τονίζει το ρόλο της ως κινητήριου μοχλού οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας στην περιοχή.

Λίγο αργότερα το λεωφορείο με τους εκδρομείς ανηφόριζε την καταπράσινη πλαγιά της Κυλλήνης, λίγα χιλιόμετρα από τα Άνω Τρίκαλα, στην γυναικεία  μονή του Αγίου Βλασίου. σε 1200 μέτρα υψόμετρο. Κέντρο μοναχικού βίου και πρώτος πόλος έλξης πολυάριθμων χριστιανών, στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη την Κορινθία ήταν η «παλαίφατος» μονή του ιερομάρτυρα Αγίου Βλασίου, επισκόπου Σεβαστείας της Καππαδοκίας. Στα νότια της μονής υψώνεται πελώριος βράχος με μια μεγάλη σπηλιά κρυμμένη στα σωθικά του, εδώ λέει η παράδοση ότι βρέθηκε η εικόνα.

Μονές όπως ο Άγιος Βλάσιος στα Τρίκαλα Κορινθίας ιδρυμένες κατά τους δύο πρώτους αιώνες της δεύτερης χιλιετηρίδας μ.Χ. αποτελούν ιστορικά και πολιτισμικά ορόσημα της εποχής τους.

Κέντρο μοναχικού βίου και πρώτος πόλος έλξης πολυάριθμων χριστιανών, στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρη την Κορινθία ήταν η «παλαίφατος» μονή του ιερομάρτυρα Αγίου Βλασίου, επισκόπου Σεβαστείας της Καππαδοκίας.

Το μεσημέρι γύρω στις 2.30 βρήκε τους εκδρομείς στην γενέτειρα του πολιούχου και  προστάτη της Κεφαλονιάς Αγίου Γερασίμου σε 1200μ υψόμετρο στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας για περίπατο και  ξεκούραση και φαγητό.

Μια φανταστική περιοχή χτισμένη στις πλαγιές του Όρους Κυλλήνη  μέσα σε ελατοδάσος με μια φανταστική θέα, πλούσια χλωρίδα με πλατάνια, λεύκες, μοσχομυριστούς κέδρους και έλατα, αειθαλή δένδρα, όπως κουμαριές, μουριές, αγριοκορομηλιές, κουμαριές και πολλά ακόμη.

Απόγευμα με το λιόγερμα το λεωφορείο των εκδρομέων έπερνε τον δρόμο της επιστροφής κατηφορίζοντας στις ελατόφυτες πλαγιές του όρους Κυλλήνη με ενδιάμεσο σταθμό για τον απογευματινό καφέ την βυθιζόμενη Γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου.

Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής  μια πραγματικά υπέροχη εκδρομή χάρις στην άρτια οργάνωση τον υπέροχο καιρό και την άψογη συνεργασία των εκδρομέων μας άφηνε σε όλους υπέροχη ανάμνηση, αλλά και την γλυκιά προσμονή της επόμενης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους μετείχαν και σε αυτή την εκδρομή του Συλλόγου των Επτανησίων και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει  αντάξιο της εμπιστοσύνης των.

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές για την Ενωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου

Η Ένωση Ρουμελιωτών Γαλατσίου - Λαμπρινής καλεί όλα τα μέλη της για την εκλογή νέου Προέδρου & Γραμματέα και για αποφάσεις επί των θεμάτων ημερήσιας διάταξης...Δείτε πότε θα λάβει τόπο...

Πρόσκληση για τα 50 χρόνια δράσης του Συλλόγου Πανοράματος Γαλατσίου

Ακολουθεί παρουσίαση των βιβλίων "Η Προίκα" των Μιράντα Σοφιανού & Φωτεινής Στεφανίδη και "Ο παππούς μου ο Φάχρη" της Μιράντας Σοφιανού...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ - Νέα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική!!!

Tα μαθήματα στο σκάκι και στη ρομποτική, ξεκινάνε στο Σύλλογο Πανοράματος!!!!...Μάθετε λεπτομέρειες...

Πρόσκληση για εγγραφή στο χορευτικό της Ένωσης Ρουμελιωτών.

Μάθετε λεπτομέρειες για το πως θα εγγραφείτε στα μαθήματα...