ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΤΗ ΛΙΑΝΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

___

 “Πολλές φορές καθώς ακούω τη σιωπή μέσα στη νύχτα, γυρίζω πίσω, στα παιδικά μου χρόνια. Με βλέπω να ακουμπώ την μύτη μου στο τζάμι του παραθύρου να δω το λεπτό χιόνι που έπεφτε και στριφογύριζε γύρω απ’ τους κορμούς των δέντρων. Το χνότο μου θόλωνε το τζάμι μέχρι που δεν έβλεπα τίποτε πια, εκτός από μια ομίχλη, τότε… επέστρεφα στην αγκαλιά της γιαγιάς μου, για να ακούσω τις ιστορίες της, ιστορίες μιας πιο παλιάς εποχής, νανουρίσματα, παραμύθια, θρύλοι,  πανηγύρια στο χωριό των παππούδων, παροιμίες που δε χάθηκαν.

 Ταξιδεύω πίσω σε μια μακρινή εποχή που σβήνει. Ζω την ζωή των ηρώων μου, γεγονότα που κράτησαν βαθιά ριζωμένες συνήθειες, κομμάτια ζωής και θυμάμαι…………..”

____

Το βιβλίο «Συνάντηση με το παρελθόν» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Όστρια.

 Eίναι ένα μακρύ ταξίδι στο χθες, όπου μέσα από τις ιστορίες του -καθώς διαδραματίζονται γεγονότα- αναδύονται παραδόσεις, συνήθειες, επαγγέλματα που χάθηκαν κάτω από κάθε τι καινούριο που τα σκέπασε και φυσικά, αποκλειστικά αυθεντικές παραδοσιακές συνταγές. 

____________

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...