Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

Παραμονές της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το εμβληματικό μουσικό έργο «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» σε ποίηση του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού.

Ένα σημαντικό έργο που αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα αξιοπρέπειας και ελευθερίας θα μας παρουσιάσουν την Κυριακή 22 Μαρτίου οι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας, Vassilikos και ο βαρύτονος Κωστής Κωνσταντάρας μαζί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και μικτή χορωδία, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Μαρκόπουλου. Στο ρόλο της αφηγήτριας η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Ο συνθέτης θεωρεί ότι σήμερα το έργο εστιάζεται αφενός σε τρεις σημαίνουσες λέξεις που εκφράζονται ως συλλαλητήριο "Λόγο, Έργο, Νόημα" και αφετέρου "στην εμπέδωση του ορίζοντα της τέχνης ώστε να κρατήσουμε ό,τι είναι ζωντανό και χρήσιμο για να πορευτούμε στο εκσυγχρονισμένο μέλλον".

Η εκτέλεση του έργου βασίζεται στη νέα ενορχήστρωση που έκανε ο Γιάννης Μαρκόπουλος την δεκαετία του ‘80 για συμφωνική ορχήστρα με τη συμμετοχή των ελληνικών οργάνων (λαούτο, σαντούρι, νταούλι) αλλά και στη σημερινή, επιμέρους επεξεργασία, όλου του μουσικού έργου. Η επιλογή των στίχων, η τοποθέτηση των τριών ποιητικών σχεδιασμάτων, η επιλογή των κειμένων, οι συνδυασμοί και οι συζεύξεις αποσπασμάτων και ποιητικών φράσεων του ποιητή έγιναν από τον ίδιο τον συνθέτη.

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βαα. Σοφίας & Κόκκαλη

Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη: 48€
Α' Ζώνη: 37€
Β' Ζώνη: 25€
Γ' Ζώνη: 15€
Περιορισμένες θέσεις για φοιτητές και ανέργους στα 10€

Προπώληση:
Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload
Ταμεία Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στα εκδοτήρια-Ομήρου 8, τηλ. κρατήσεων 2107282333, www.megaron.gr

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...