«Πόλις - Ποίηση - Πολιτική» στο Μέγαρο Μουσικής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

Διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής και της λογοτεχνίας θα επιχειρήσουν να ανιχνεύσουν τη σχέση της πόλης με την πολιτική και τον πολιτισμό, την Πέμπτη 19 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που φιλοξενείται στο ΜΜΑ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus, (ώρα έναρξης 18:00).

Συμμετέχουν: οαναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού Νίκος  Ξυδάκης, οι ποιητές Τίτος Πατρίκιος και Αναστάσης Βιστωνίτης, καθώς και ο δοκιμιογράφος, κριτικός και μεταφραστής Δημήτρης Ν. Μαρωνίτης.

Τη συζήτηση, που έχει τίτλο «Πόλις-Ποίηση-Πολιτική», συντονίζει ο δημοσιογράφος, ποιητής και εκδότης λογοτεχνικών περιοδικών Ντίνος Σιώτης.  Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16:30. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το πολιτιστικό σωματείο «Κύκλος ποιητών».
 
«Πόλις-Ποίηση-Πολιτική»
Δεν νοείται πολιτισμός χωρίς την πόλη. Αλλά η πόλη, σύμφωνα με την αρχαιοελληνική παράδοση, είναι η καρδιά της δημοκρατίας –κι αυτή ορίζει και το πολιτικό περιεχόμενο τουπολιτισμού. Οι κορυφαίοι ποιητές των νεότερων χρόνων, από τον Μπωντλαίρ ως τον Καβάφη, τον Έλιοτ, τον Μπρεχτ και τον Ώντεν, αλλά και οι μεταπολεμικοί ποιητές, Έλληνες και ξένοι, είναι κατεξοχήν ποιητές της πόλης.
 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω Διαδικτύου από τον ιστότοπο της υπηρεσίας ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ.) και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή και μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).

Πέμπτη 19 Μαρτίου, ώρα 18:00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 16:30

protothema.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...