Δωρεάν θεατρική παράσταση με εκπαιδευτικούς σκοπούς

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ,

Η παιδική θεατρική παράσταση που πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι και γνώρισε μεγάλη επιτυχία από δασκάλους και παιδαγωγούς που εκτίμησαν τον παιδαγωγικό και παιδευτικό ρόλο της, συνεχίζεται και φέτος από το Αερόπλοιο.

Η παράσταση «Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα» ήταν η αφετηρία που στη συνέχεια έφερε την φετινή παράσταση «Προσοχή! Χαθήκαμε στα χρώματα». 

Το «Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα» είναι μια παράσταση/θεατρικό δρώμενο που με ένα σοφό συνδυασμό θεάτρου και αισθητικής αγωγής παρουσιάζει τους πιο γνωστούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων με απλό παιχνιδιάρικο και απολύτως κατανοητό, για τα παιδιά, τρόπο. Σκοπός η εξοικείωση τους με την ζωγραφική. 

Με απλά μέσα παρουσιάζονται πίνακες που ζωντανεύουν σαν cartoon μπροστά στα μάτια των παιδιών και τα οδηγούν σε ένα συμμετοχικό παιχνίδι, με μουσική και κίνηση. Το δρώμενο απογειώνεται στο τέλος όπου αφού ταξιδέψουν με το πλοίο του Salvatore Dali (που αντί για πανιά έχει πεταλούδες και άρα μπορεί και πετάει), τα αεροπλάνα του Leonardo da Vinci και αφού συναντήσουν τις μπαλαρίνες του Degas, φτάνουν στο τσίρκο του Mark Chagall. 
Είναι η ώρα...43 (!) 
Έτσι λένε τα λειωμένα ρολόγια του Dalli. 
Είναι η ώρα, όλα τα παιδιά να κάνουν όλοι μαζί το δικό τους πίνακα. Η ηθοποιός και τα παιδιά ανασκουμπώνονται και πάνω σ’ ένα άσπρο χαρτί τα παιδιά ρίχνουν η «ραίνουν» με.... πολύχρωμα κομφετί και σχηματίζουν μια υπέροχη ζωγραφιά (στην τεχνοτροπία του Πουαντιγισμού). Πάντα με την καθοδήγηση των ηθοποιών μας που είναι και παιδαγωγοί ειδικά επιλεγμένοι, και που φροντίζουν για όλα. 

Το έργο τέχνης των παιδιών μένει στο σχολείο σαν ανάμνηση της παράστασης και της ευχάριστης ώρας που περάσαμε μαζί, παρέα με τους ζωγράφους και τις διάσημες ζωγραφιές τους. 

Η παράσταση θα παιχτεί Δωρεάν σε σχολεία και κέντρα για παιδιά με ειδικές ανάγκες με την υποστήριξη του ιδρύματος Λιλιαν Βουδούρη

Παίζουν: Ναυσικά Πύρρου, Λία Καράμπελα 

Κείμενο σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής
Σκηνικό και κοστούμια: Μίκα Πανάγου
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος 

Όσα σχολεία επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 
210-8656004.

in.gr

Σχετικά Άρθρα

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Άλσος Βεΐκου

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ανεβαίνει απόψε στη σκηνή του θεάτρου του Άλσους Βεΐκου με τους boğaz musique για μία συναυλία με ελεύθερη είσοδο...

«Έφυγε» ο γιος του Χάρρυ Κλυνν, Νίκος Τριανταφυλλίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 49 ετών ο σκηνοθέτης Νίκος Τριανταφυλλίδης, ο γιος του Χάρρυ Κλυν και της χορεύτριας Χαρίκλειας Μακρή...

Προβολή της ταινίας «Δύο Καπνισμένες Κάνες»

Προβάλλεται στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★.Μάθετε πότε & πως...